Ny telelov er dårligt nyt for TDC

Danmark har fået en ny telelov, som giver IT- og Telestyrelsen mulighed for at holde teleselskaberne mere i ørene, og især TDC står for skud.

Ny telelov er dårligt nyt for TDC

Den nye danske telelov trådte i kraft den 25. maj, og indebar blandt andet nye regler for nummerportering.

Men det er ikke den eneste stramning, der er i den nye lov.

Loven giver generelt IT- og Telestyrelsen flere muligheder for at regulere telemarkedet, hvis konkurrencen ikke er, som den burde være.

Det siger CBS-lektor med speciale i teleret, Søren Sandfeld Jakobsen, til Computerworld.

– “IT- og Telestyrelsen får mere kompetence som konsekvens af loven. Det får styrelsen for at sikre, at den hele tiden kan gå ind og justere, hvor det er nødvendigt, for at sikre et effektivt konkurrencepræget telemarked,” siger han.

Det vil samtidig sætte TDC, som er den største og dominerende aktør på markedet, i en ny situation, i kraft af dets størrelse.

– “Det bliver sværere for TDC at vide, om selskabet kan sige ja eller nej til en tredjepart, der ønsker adgang til TDC’s net,” siger han og forklarer over for Computerworld, at det for en aktør som TDC ikke længere er nok at læse i loven, men at de fremover skal bokse med styrelsen om, hvad de må og ikke må.

Fortsættelse:

Emnet er stadig aktuelt. mobilsiden fortsatte fortællingen. Allerede d. 11/5/2011 publicerede vi en opfølgning med artiklen; Onfone er solgt til TDC – Følg den videre histore her. Aktuelt nyhedsstof om emnet kan du læse her..