Nyt HTC-interface er lækket

Den kommende brugerflade til Diamond2 er ude på nettet. HTC ærgrer sig.

Nyt HTC-interface er lækket

Brugerinterfacet TouchFLO 3D til Diamond2 er sluppet ud på nettet. Har man den tekniske indsigt, kan HTC Touch HD opdateres med denne piratversion.

Overfor Mobilsiden.dk afviser HTC, at lækket skulle være en bevist hype-strategi fra deres side.

– “Vi må erkende, at vi et eller andet sted i vores værdikæde, har en person, som ikke ved hvordan man skal håndtere fortrolighed om vore produkter og software. Som i enhver anden virksomhed, vil en sådan handlemåde føre til en meget seriøs  vurdering om en evt fortsættelse af ansættelsesforholdet, såfremt vedkommende er ansat i HTC”, siger HTC’s danske direktør Peter Frølund.

Softwarelækket skete dagen efter at HTC Touch Diamond2 blev præsenteret officielt.

En dårlig oplevelse

De lækkede opdateringer er langt fra færdige versioner. Derfor risikerer mobilbrugerne en dårlig oplevelse, hvis mobilen opdateres.

 – “Det er rigtig ærgerlig hvis en bruger ender med et dårligt indtryk af vores produkter, fordi de har benyttet noget software som er flere måneder fra den endelige release”, siger Peter Frølund.

Han mener dog, at det trods alt er positivt, at forskellige netsteder går så meget op i produkterne, at de gider rode med piratsoftware.

– “Det viser at der rundt omkring er stor interesse for det vi laver”.

Kunderne mister garantien

Installationen af en uautoriseret systemsoftware er sjældent “lige ud af landevejen”.

Ofte skal specielle indstillinger dybt inde i telefonenes grundsystem ændres, for at kunne benytte en sådan software.

Ændringerne kan i yderste konsekvens betyde, at kunden ikke længere kan installere den officielle software. Samtidig bortfalder fabriksgarantien på produktet.