Nytår 2009: 53 mio. – ny SMS-rekord i Danmark

Danskerne fulgte traditionen og skød nytåret ind med en ny SMS-rekord. Mere end 53 millioner "Godt Nytår"-beskeder fløj om kamp med raketterne.

Nytår 2009: 53 mio. – ny SMS-rekord i Danmark

Endnu engang SMS’ede danskerne sig til rekord ved årsskiftet.

Hos de tre store teleselskaber TDC, Telenor og Telia blev der i

nytårsdøgnet sendt over 53 millioner SMS’er, hvilket er en stigning på godt 24 procent, i forhold til årsskiftet 2008/2009. Det viser tal som Mobilsiden.dk har opgjort efter nytårsaften.

I forhold til en almindelig torsdag er SMS-forbruget hos Telia og Telenor, helt op til 90 procent højere i nytårsdøgnet.

– “Nytårs SMS’erne er simpelthen blevet en tradition på linje med kransekage og fyrværkeri. Danskerne har vænnet sig til at udnytte den fleksibilitet som mobilen giver, ikke mindst i årets allerførste minutter”, siger Peter Berg, markedsdirektør i Telenor til Mobilsiden.dk

Sådan SMS’er vi nytårsaften

Statistikken viser, at danskerne hele dagen flittigt benytter
mobiltelefonen. Men klokken 18 hvor Dronningen toner frem på
TV-skærmene, er der næsten ro hos alle selskaber.

– “Mobiltelefonen er det moderne samfunds pulsmåler. Vi kan se, at aktiviteten falder markant omkring Dronningens nytårstale”, fortæller Jesper Theill Eriksen, koncerndirektør i TDC’s privat-forretning.

Når vi hopper ind i det nye år, sker det med mobilen i hånden og
klokken 24 eksploderer mobilforbruget hos alle teleselskaber.

I minutterne lige efter nytår har Telia og Telenor målt op mod 750 SMS’er pr. sekund.

 – “Det er tydeligt at se, hvordan antallet af sms’er nærmest eksploderede, når rådhusklokkerne på slaget 12 ringede det nye år ind. I minutterne umiddelbart efter klokken tolv, hvor nytårsraketterne lyste himlen op, lyste og bippede mobilerne løs, når alle danskere samtidigt ville ønske hinanden et godt nytår”, siger Peter Krogsgaard, salg- og marketingdirektør i Telia.

blank, faktabokse, fuld bredde
Fakta: Markedsfordeling på SMS-forbrug i Danmark

TDC + Telmore: 34,9 %
Telia: 30,9 %
Telenor + CBB Mobil: 25 %
3: 5,1 %
Øvrige: 4,1 %

Kilde: Telestatistik, 1. halvår 2009 (IT- og Telestyrelsen)

Læs også:
 – SMS-rekord juleaften

Efterfølgende om emnet

Siden redaktionen kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 26/12/2009 stillede igen redaktiornen skarpt på temaet med artiklen; Ny SMS-rekord juleaftenKlik her for at gå til artiklen.. Temaet lever stadig. Tjek de sidste nyheder om Telia..