Offentlig mobil-database er dødfødt

Et forslag om at samle alle mobilnumre i en stor database møder stor modstand fra teleanalytiker John Stand, der mener hele projektet er dødsdømt.

Offentlig mobil-database er dødfødt

Computerworld er kommet i besiddelse af et forslag om én stor samlet databse med alle danskeres mobil-numre, som er en del af et forslag fra Finansministeriet til en ny digitaliseringsstrategi.

Men databasen bliver aldrig til noget, hvis man skal tro teleanalytiker John Strand, som kalder ideen for “knald i låget”.

Der er nemlig rundt regnet 1 million numre, der er hemmelige, ligesom der findes over 1 million taletidskort. Og Strand mener, at politikerne får svært ved at få opbakning til at fjerne den anonymitet.

-“Forslaget tager umiddelbart ikke højde for markedsføringsloven og for de folk, der ønsker at være anonyme. Det er en høj pris at betale for at finde folks telefonnumrene lidt nemmere,” siger John Strand til Computerworld.

Fordelen ved registret er i følge forslaget selv, at danskerne ikke skal begymre sig om at opdatere deres mobilnummer mange forskellige steder, og for virksomheder og det offentlige kan databasen øge potentialet i “forskellige private og offentlige SMS-services”.