Officielt: Asus Transformer Prime kommer til Danmark

Den nye Transformer Prime-tablet med quad core-processer er få skridt fra det danske marked.

Officielt: Asus Transformer Prime kommer til Danmark

For to uger siden kunne vi løfte sløret for den opsigtsvækkende Transformer Prime-tablet fra Asus.

Dengang var meldingen ifølge internationale medier, at frigivelsen ville ske “verden over” i løbet af december, men nu er Asus blevet mere konkret set med danske øjne.

I en pressemeddelelse oplyser firmaet således, at Transformer Prime snart er på vej til Danmark.

Lidt mystik er der dog stadig, da Asus hverken kan oplyse danske priser eller forhandlere. På Mobilsiden.dk’s forespørgsel lyder svaret blot, at det bliver meldt ud officielt sammen med en frigivelsesdato i begyndelsen af december.

Priserne i dollars er imidlertid blevet nævnt som 499 og 599 for henholdsvis 32GB- og 64GB-modellen. Til sammenligning koster den billigste iPad 2 med 16GB 499 dollars i USA (3.699 kroner i Danmark).

Quad core-processor

Asus Eee Pad Transformer Prime er verdens første tablet med en Nvidia Tegra 3 Quad Core-processor. Udover dette kraftværk af en mobil-processor, så indeholder den nye tablet en 10” Super IPS+ skærm med 1280 x 800 pixels, et otte megapixel bagside-kamera med auto-fokus, et 1,2 megapixel frontkamera og LED fotolys.

Der er microSDcard slot, 3,5 mm minijack stik til lyd og en microHDMI-port, så man kan koble tableten til et TV. På kommunikationsfronten er der 802.11 b/g/n og Bluetooth 2.1+ EDR.

Asus fremhæver også lydkvaliteten, der bliver leveret af firmaets SonicMaster teknologi.

ASUS Eee Transformers Prime
Asus Eee Pad Transformer Prime.

Autobots TRANSFORM!

Det unikke ved Eee Pad Tranformer Prime er den mobile dockstation med indbygget keyboard.

Ved at koble tablet og dock sammen kan man benytte tableten som en slags bærbar PC. Tableten bliver leveret med Android 3.2 Honeycomb, og batterilevetiden er ifølge producenten op til 12 timer.

Alt sammen leveret i et kompakt aluminium finish, hvor vægten holdes nede på 586 gram.

Læs også:
Test: Asus Eee Pad Transformer
Opsigtsvækkende Asus-tablet er officiel

Sidste nyt om Tablet

Vores redaktion har fulgt udviklingen. Her er de efterfølgende historier. mobilsiden fortsatte fortællingen. 1/11/2011 publicerede redaktionen artiklen; Nintendo DS er ALT for dyr – her er et billigt alternativ – Forstættelsen om temaet kan læses her. Få også seneste nyt om temaet her.