Officielt: iPhone er smartphone-kongen

Apple sælger et svimlende antal iPhones og er nu officielt den producent, der sælger flest smartphones. Men Samsung puster dem i nakken.

Officielt: iPhone er smartphone-kongen

Hvis du føler, du ser mange iPhones i s-toget, tager du ikke fejl. Der er mange Apple-mobiler derude, faktisk flere end af nogen anden smartphone.

Analysevirksomheden IDC slår fast, at Apple nu er den smartphone-producent, der sælger flest smartphones. Førstepladsen indtages efter et forrygende salg i andet kvartal, hvor der røg mere end 20 millioner iPhones over disken. Det vil altså sige, at der bliver solgt mere end 220.000 iPhones hver eneste dag.

“Smartphone-markedet kronede en ny leder i andet kvartal af 2011, og navnet er Apple. Efterspørgslen efter iPhone har været så stor, at selv modeller, der har været i handelen i et år eller to er eftertragtet. Med en forventet opdatering af iPhone senere i år, forventer vi et endnu større salg,” siger Ramon Llamas fra IDC.

Apples førsteplads er gået ud over finske Nokia, der er rykket ned på en tredjeplads. Ifølge Apples seneste kvartalsregnskab blev der solgt 20,2 mio. iPhones i kvartalet, mens Nokia “kun” solgte 16,7 mio. smartphones.

Men Apples nye førerposition er langt fra sikker. På andenpladsen ligger nemlig Samsung, der har haft en eksplosiv vækst på hele 380 procent. Samsung solgte 17,3 mio. smartphones i kvartalet, og fortsætter Samsungs vækst med samme hastighed, vil Apple være overgået allerede i det kommende kvartal.

IDC angiver markedsandelene på verdensplan således:

01. Apple (19,1 procent)
02. Samsung (16,2 procent)
03. Nokia (15,7 procent)
04. RIM / Blackberry (11,6 procent)
05. HTC (11 procent)

Øvrige producenter har tilsammen 26,4 procent.

Emnet følges op

Historien var ikke død. mobilsiden gik et skridt videre. 18/7/2011 blev historien fulgt op med et indlæg omkring emnet Smartphonen bliver mere populær til netsurf – Følg den videre udvikling her. Tjek de seneste nyheder om temaet her.