OnePlus 2 er officiel: Hardware i topklasse til stærk pris

Den nye topmodel, OnePlus 2, er nu en realitet, som kommer med et nyt, stilrent design med metalramme og specifikationer i topklasse til en stærk pris.

OnePlus 2 er officiel: Hardware i topklasse til stærk pris

OnePlus kunne natten til i dag tirsdag klokken 04:00 løfte sløret for firmaets næste store sats: OnePlus 2, som bygger videre på succesen fra OnePlus One, der trods den lille lagerbeholdning endte med at blive solgt i 1,5 millioner eksemplarer.

Læs også: Knivskarpe billeder af OnePlus 2 lækket inden lancering

Den nye topmodel bliver markedsført som en ”2016 flagship killer” og er altså ikke blot sat i verden for at konkurrere med årets topmodeller, men også næste års smartphones ved at gøre brug af det nyeste og bedste hardware inden for mobilverdenen. Samtidig er prisen i tro OnePlus-stil skruet helt i bund.

OnePlus 2

Stilrent design med ramme af metal

På trods af en udførelse i det ofte kritiserede plastik i OnePlus One, var byggekvaliteten aldrig blandt kritikpunkterne. Det har dog ikke afholdt den kinesiske startup i at skrue yderligere op for byggekvaliteten i OnePlus 2.

Den tidligere plastikramme udført i kromfinish er nu udskiftet med metal af den ægte vare, som bidrager til et væsentligt bedre helhedsindtryk af byggekvaliteten.

Rammen kredser rundt om et design, der ikke ligger skjul på at have designtræk fra forgængeren – ”for hvorfor ændre noget, der fungerer?”, må tanken have været på det kinesiske kontor. OnePlus 2 måler 151,8 x 74,9 x 9,85 mm og er derfor 1,1 mm lavere, 1 mm smallere og 1,05 mm tykkere end One. Alligevel er skærmstørrelsen opretholdt på de samme 5,5” ved at skære lidt af kanterne rundt om. Du får altså samme skærmplads at boltre dig på, men med en telefon, der er en tand mere håndterbar.

Læs også: OnePlus vil vende op og ned på tech-industrien

Modsat hvad tendensen er hos de fleste andre store producenter, fastholder OnePlus samme Full HD-opløsning på 1.080 x 1.920 pixels, som giver en pixeltæthed på 400 pixels per tomme. Det slår næppe rekorder, men kan samtidig være et led i en strategi om at skåne batteriet for hvad nogle vil mene er en unødvendig høj opløsning på en smartphone. Til gengæld får du ikke en knap så skarp skærm som hos konkurrenterne Samsung, HTC og LG.

OnePlus slår sig samtidig på at have leveret et af de bedste skærmpaneler, der ikke kun er blandt de mest lysstærke (600 nits), men også er i stand til at skrue mest ned for lysstyrken for at gøre det mere behageligt at kigge på under mørke.

Snapdragon 810 OnePlus 2

Omdiskuteret Snapdragon 810-processor

Af mekanik har OnePlus også fundet det seneste frem fra hylderne. Her er det den omdiskuterede Snapdragon 810-processor, der nu driver maskineriet. Debatten om netop Snapdragon 810 har raset i takt med at flere og flere topmodeller har døjet med varmeproblemer efter at have gjort brug af processoren – senest Sony Xperia Z3+.

Læs også: OnePlus 2 får omdiskuteret Snapdragon 810-processor

OnePlus var klar over den blandede modtagelse af processoren og gjorde derfor en indsats for at begrænse skaderne ved at forklare detaljeret om en række tiltag, som man har gjort for at komme varmeproblemerne til livs. Derfor sidder der en forbedret version 2,1 af Snapdragon 810-processoren, men problemerne er tilsyneladende ikke ovre af den grund. Sony Xperia Z3+ gør brug af samme forbedrede udgave, og her er overophedningen ikke just elimineret.

Det betyder også, at ydelsen i processoren bliver neddroslet fra de 4 kraftige kerner med en hastighed 2,0 GHz og de 4 øvrige kerner på 1,5 GHz til 1,8 GHz for alle kerner. I dagligt brug er det formentlig ikke noget, der er til at bemærke – ud over de lavere temperaturer, men hvis du derimod går op i at få den absolut højeste ydelse ud af hardwaren, kan OnePlus’ Snapdragon 810-processor formentlig være en streg i regningen.

OnePlus 2

Hele 4 GB RAM af den hurtige slags

OnePlus var ved lanceringen af OnePlus One i 2014 blandt de første til at komme på markedet med smartphones med 3 GB RAM. Nu gør firmaet samme nummer efter – bare med 4 GB RAM.

Læs også: OnePlus 2 får hele 4 GB lynhurtig RAM

Hvor ASUS Zenfone 2 er først med netop 4 GB RAM, er der dog en væsentlig forskel mellem den og OnePlus 2. OnePlus’ nye smartphone benytter nemlig den nyere og dobbelt så hurtige LP-DDR4-type af RAM i modsætning til ASUS Zenfone 2, som ”kun” benytter LP-DDR3.

Du får altså ikke kun den største mængde af RAM, men også den hurtigste slags. Med andre ord kan du ikke bede om mere på den front, og du bør derfor heller ikke løbe ind i problemer med at mangle RAM til at holde apps og baggrundsprocessor kørende på OnePlus 2 de kommende år.

OnePlus 2 farver

Fortsat to varianter: 16 og 64 GB lagerplads

OnePlus gør med One brug af to varianter: En med 16 GB og 64 GB lagerplads, og det samme gør sig gældende i år, hvor du kan vælge den billigere variant, hvis du kan klare dig med 16 GB eller den dyrere og mere efterspurgte 64 GB-udgave, hvis du ikke vil bekymre dig om at løbe tør for lagerplads lige foreløbig.

Læs også: Billeder af OnePlus 2 lækket forud for lanceringen

De to varianter er dog et andet punkt forskellige i år. 16 GB-varianten kommer med 3 GB RAM, mens de 4 GB er at finde i den større 64 GB-udgave.

De fås alle i Sandstone Black-udgaven med den rå bagside, mens du kan vælge mellem 4 andre StyleSwap-covers i enten bambus, sort aprikos, Rosewood og kevlar.

OnePlus 2 kamera

Forbedret kamera med ny sensor

På kamerafronten har OnePlus 2 allerede vist sit værd flere gange – først i en stor sammenligning fra YouTube-brugeren, Marquess Brownlee, og efterfølgende i to dueller med henholdsvis iPhone 6 og LG G4.

Læs også: Stort galleri: Sådan er kameraet i OnePlus 2

OnePlus benytter ikke længere en Sony-sensor, men nu fra en endnu ukendt producent. Opløsningen på det bagvendte kamera er dog fortsat på 13 megapixel, lige som blændeåbningen stadig er på f/2.0. At dømme ud fra de hidtige kameratests ser det da også ud til, at du kan få nogle ganske hæderlige fotos med på vejen.

Fokuseringen foregår nu endnu hurtigere takket være autolaserfokus, som også findes i LG G4. Teknologien vil især vise sig nyttig under videooptagelser, hvor du ikke skal vente det sædvanlige halve til hele sekund på, at de ændrede motiver kommer i fokus – men derimod kun 0,2 sekunder.

Videoer og billeder holdes også stabile med optisk billedstabilisering, så du kan fange motiverne endnu hurtigere og lave pænere videooptagelser.

Læs også: OnePlus 2 i ny kameraduel med iPhone 6 og LG G4

Om kameraet så også er på højde med iPhone 6, Samsung Galaxy S6 og LG G4, vil de kommende og mere dybdegående tests afdække.

Foran er opløsningen fortsat 5 megapixel, så dine selfies stadig er detaljerede og skarpe.

Endnu større batteri trods mindre design

Designet er som bekendt skrumpet en anelse, men det har til gengæld ikke fået nogen negativ indflydende på kapaciteten af batteriet – nej, tværtimod. Den relativt store kapacitet på 3.100 mAh i OnePlus One er nu skruet 200 mAh yderligere op til 3.300.

Læs også: OnePlus 2 får kæmpebatteri

Til sammenligning gemmer konkurrenterne Samsung Galaxy S6, LG G4, HTC One M9 og iPhone 6 på henholdsvis 2.550, 3.000, 2.840 og 1.810 mAh, så der er potentiale til, at OnePlus 2 kan overraske igen på batterifronten.

Der er dog hverken Quick Charge 2.0-opladeteknologien for lynhurtig opladning eller trådløs opladning med i OnePlus 2.

OnePlus 2 fingeraftrykslæser

Fingeraftrykslæser hurtigere end Apples Touch ID

OnePlus bringer også en ny tilføjelse til 2. generation af sin smarphone: En fingeraftrykslæser.

Læs også: OnePlus 2 får en lynhurtig fingeraftrykslæser

Fingeraftrykslæseren er placeret på en Home-knap under skærmen, hvor der må siges at være hentet inspiration fra især Samsung. OnePlus hævder, at du med fingeraftrykslæseren i 2’eren kan låse op for telefonen hurtigere end hvad der er muligt på en iPhone 6 med Touch ID på blot 0,36 sekunder.

Det er desuden muligt at gemme op til 5 fingeraftryk.

OnePlus 2 USB Type C

Vendbart USB Type C-stik

Et andet område, hvor OnePlus er med til at debutere en ny teknologi, er med det nye USB Type C-stik, som udmærker sig ved at være vendbart lige som Apples Lightning-stik.

Læs også: OnePlus 2 kommer med det vendbare USB Type C-stik

Du slipper dermed for at komme til at indsætte stikket forkert, for der er ganske simpelt ikke en forkert vej nu. Om OnePlus samtidig benytter sig af den hurtigere USB 3.1-standard, eller om det fortsat er USB 2.0 som med OnePlus, vides endnu ikke.

Som en smart, ekstra detalje har firmaet fået patent på en løsning til den anden ende af opladerkablet kaldet USB Type A. Her er stikket også gjort vendbart, så du i strømadapteren og i computeren heller kan komme til at vende stikket forkert. Det virker endda med alle normale porte ved at have identiske kontaktplader på begge sider af stikket, som er ganske tyndt.

Plads til 2 SIM-kort

Telefoner med den såkaldte dual SIM-funktion, hvor du kan indsætte 2 SIM-kort, hører til sjældenhederne her i Europa. Det er for det meste i Asien, at denne mulighed er efterspurgt.

OnePlus har dog fundet plads til 2 SIM-kort af Nano-SIM-typen – begge med understøttelse for 4G, så hvis du har et SIM-kort både til privat og arbejdsmæssig brug, kan OnePlus klare den opgave uden problemer.

Oxygen OS

Skrotter Cyanogen OS til fordel for Oxygen OS

OnePlus og softwarefirmaet, Cyanogen, som står bag en specialtilpasset udgave af det kendte CyanogenMod-software baseret på Android til OnePlus One, samarbejder ikke længere. De to parter havde en række stridigheder, som til sidst førte til et afsluttet samarbejde.

Læs også: Nu kan du installere OnePlus’ nye styresystem

Derfor måtte OnePlus selv sørge for softwaren til OnePlus 2, og det sker nu gennem det tidligere annoncerede Oxygen OS. Det er baseret på Android 5.1 Lollipop og er en relativ mild tilpasning af det oprindelige Android-styresystem.

Blandt nyhederne i Oxygen OS er, at du nu kan aktivere en mørk indstilling af hele brugerfladen, som er mere læsevenlig om aftenen, lige som du også fortsat kan personliggøre brugerfladen med egne temaer og ikonpakker kendt fra CyanogenMod-tilpasningen af Android.

Den nye kameraapp gør det nemt at ændre eksponeringen ved at justere lyset rundt om en cirkel ved fokuseringen. Du kan også gennem softwaretricks tage gigantiske billeder i 50 megapixel, optage slowmotion med 120 billeder i sekundet samt lave timelapses.

Hvis du har apps, som du synes har adgang til lidt for mange tilladelser i Android, kan du blokere disse direkte i Oxygen OS.

OnePlus 2 priser

Fortsætter med stærke priser

OnePlus har ikke lagt skjul på, at prisen ville blive en smule højere end hvad OnePlus One koster. Taget den forbedrede hardware over hele linjen i betragtning får du dog stadig ufatteligt meget for pengene med OnePlus 2.

Priserne er nemlig fortsat langt under, hvad du kan få hos konkurrenterne. I USA og Europa kan 16 GB-udgaven med 3 GB RAM købes for 2.499 kroner, mens du skal af med 500 kroner mere for 64 GB-udgaven til 2.999 kroner.

For at sætte OnePlus’ lave priser i relief lød den vejledende udsalgspris for Samsung Galaxy S6 på 5.495 og opefter samt LG G4 på 4.989 og opefter.

OnePlus 2 invitationer

Kræver stadig invitationer

Hvis du vil erhverve OnePlus’ nye topmodel, må du dog væbne dig med lidt tålmodighed igen i år, men dog næppe nær så meget som sidst.

OnePlus benytter et invitationssystem, men processen kommer til at forløbe mange, mange gange hurtigere, da der er mellem 30-50 gange så mange eksemplarer i produktion i år i forhold til sidste år.

Læs også: Sådan får du invitationer til OnePlus 2

Hvis du synes, at jagten efter invitationer er lidt pjattet, kan du alternativt skrive dig op på denne reservationsliste, hvor du uden at røre en finger før eller siden får tildelt en invitation. Du skal dog formentlig vente et godt stykke tid på at modtage en invitation igennem dette system, da der i skrivende stund er over 300.000 potentielle købere skrevet på listen.

Salget af OnePlus One skydes i gang i Europa (og Danmark), USA, Canada, Indien og Kina tirsdag den 11. august, fortæller firmaet.

Specifikationer OnePlus 2
Dimensioner 151,8 x 74,9 x 9,85 mm
Vægt 175 gram
Skærm 5,5” Full HD-skærm (1.080 x 1.920 pixels), 400 PPI
Processor 64-bit octa-core Snapdragon 810 (4 x 1,8 GHz + 4 x 1,8 GHz)
Grafikchip Adreno 430
RAM 4/3 GB LP-DDR4
Intern lagerplads 16/64 GB
Bagkamera 13 megapixel, f/2.0, optisk billedstabilisering laserautofokus
Frontkamera 5 megapixel
Batteri 3.300 mAh ikke-udskifteligt
Netværk WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth 4.1
Sensorer Accelerometer, gyroskop, lyssensor og kompas
Software Android 5.1 med Oxygen OS-tilpasning
Pris 16 GB og 3 GB RAM: 2.499 kr.
64 GB og 4 GB RAM: 2.999 kr.
Andet Fingeraftrykslæser, USB Type C-stik og 2 Nano SIM-kortholdere

Redaktionen har mere i sagen

Historien slutter ikke her. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 27/7/2015 kom der nyt i sagen med sagen Knivskarpe billeder af OnePlus 2 lækket inden lancering – Historien kan læses her. Sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.