OnePlus: ‘Jelly’-effekt skyldes måden, som du kigger på skærmen

Står det til OnePlus, er der ingen hardwareproblemer med den nye OnePlus 5. Det er derimod den måde, som brugerne kigger på skærmen, som spiller ind.

OnePlus: ‘Jelly’-effekt skyldes måden, som du kigger på skærmen

OnePlus 5 har netop været til salg i to uger, og sidenhen har den kinesiske producent måtte høre for flere problemer med den nye topmodel. Først og fremmest blev producenten afsløret i en at snyde i benchmark-test for anden gang, men det skulle vise sig kun at være opvarmning til de større problemer, som ventede OnePlus.

Læs også: Ejere af Oneplus 5 melder om flere børnesygdomme

Flere brugere har nemlig klaget over dels sporadisk dårligt Wi-Fi-signal, dels den såkaldte ’jelly’-effekt, hvor skærmen skulle lave en mystisk ’jelly’-effekt. Problemet skulle opstå, når man scroller op og ned, hvor det er, som om at dele af skærmen reagerer med forsinkelse, ikke helt kan følge med og nærmest strækker sig.

OnePlus forklarede, at der ingen problemer med hardware eller kvalitetskontrollen er. Nu uddyber producenten årsagen til det problem, som flere brugere oplever. På Twitter spørger en bruger, om OnePlus har tænkt sig at løse problemet eller blot vende ryggen til. Hertil skriver OnePlus’ supportkonto på Twitter, OnePlus Support, et noget kryptisk svar:

”Den såkaldte jelly-effekt i skærmen er forårsaget af øjnenes vedholdenhed hos brugeren”.

Samme forklaring kommer OnePlus’ support med på dets hjemmeside, hvor der tilføjes, at ”det ikke er et kvalitetsproblem med skærmen i OnePlus 5, men bare et normalt og fysisk fænomen”.

Læs også: OnePlus: ‘Jelly’-effekt i OnePlus 5 er ikke en defekt

Selv to uger efter de første klager er der stadig uklarhed om, hvor omfattende problemet rent faktisk er – og om det er noget, der rammer alle OnePlus 5-telefoner eller kun en brøkdel. OnePlus’ forklaring indikerer i hvert fald, at der ikke er noget galt med telefonerne, og det er måden, som brugerne tilsyneladende kigger på telefonerne, der fører til effekten. Ligeså skal det også tilføjes, at effekten ikke kan reproduceres på Mobilsidens testeksemplar.

Har du oplevet jelly-effekten på din OnePlus 5, eller kan du heller ikke reproducere effekten trods adskillige videoer på internettet, der tydeligt viser en eller anden form for effekt? Skriv meget gerne i en kommentar nedenfor.

Videre nyt om Oneplus

Siden vi publicerede denne artikel er der kommet mere til sagen. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 7/7/2017 fortsatte vi fortællingen med fortællingen DxOMark fælder dom over kameraet i OnePlus 5 – Du finder den her. Redaktionen har fortsat interesse for emnet. Læs seneste nyt om Oneplus..