Open Signal Maps viser hvor god mobildækningen er

Mangler du signal på din smartphone, så prøv Open Signal Maps. Her kan du se, hvor god dækningen er.

Open Signal Maps viser hvor god mobildækningen er

Et af de meget diskuterede emner på vores søstersite Mobildebat.dk er teleselskabernes dækning – eller mangel på samme.

Alle de danske teleselskaber har dækningskort på deres respektive hjemmesider, men måden hvorpå teleselskaberne grafisk fremviser dækningen er meget forskellige, og de er for det meste frembragt på baggrund af teoretiske computermodeller.

Der kan altså være en markant forskel mellem dækningskortene, og hvordan dækningen opleves i virkeligheden.

Netop dette problem gør Open Signal Maps noget ved. Tanken bag Open Signal Maps er, at brugerne af tjenesten selv bidrager aktivt med indholdet, lidt på samme måde som brugere af Wikipedia bidrager med indhold. Open Signal Maps består derfor af en Android applikation og en hjemmeside, hvor data for applikationen fremvises.

Applikationen Open Signal Maps

Den gratis applikation kan hentes til Android telefoner.

Applikationen indeholder forskellige funktioner blandt andet kort over mobilmaster, retning på nærmeste mobilmaster, graf over signalstyrke over tid og plotning af signaler på en radar-lignende interface.

Applikationen indsamler anonymt signal data fra din telefon og sender data til opensignalmaps.com

Målinger af signalstyrke på opensignalmaps.com

Hjemmesiden Opensignalmaps.com

Selve hjemmesiden fremviser resultaterne fra applikationen.

Alle de data som applikationen indsamler omkring signalstyrke bliver fremvist som et lag på et Google Maps. Man kan sortere i dataerne baseret på teleselskab samt 2G/3G/4G teknologi, og man der derved sammenligne signalstyrken mellem selskaberne. Der ved kan du se den signalstyrke, som andre brugere i virkeligheden har målt.

Brugbare informationer?

Men informationerne som applikationen viser er desværre ikke bedre end den data som brugerne indsender.

På nuværende tidspunkt er det langt fra hele landet, som er blevet målt med applikationen, men perspektiverne er spændende, hvis flere folk begynder at benytte applikationen.

Ideen bag er rigtigt god, så jo flere brugere der benytter appikationen, jo mere præcise data over teleselskabernes dækning bliver fremvist på opensignalmaps.com.

Men træerne vokser ikke ind i himlen; Oplevelsen af god dækning er ikke udelukkende et spørgsmål om signalstyrke.

Der er en række andre parametre såsom kapacitet, teknologivalg på netværkssiden, backbonenetværk m.fl. som spiller en stor rolle i hvordan dækningen opleves.

Disse facts tager Open Signal Maps ikke højde for, men signalstyrken kan dog give en god indikation af den forventede dækning. En høj signal styrke er altid bedre end en for lav signalstyrke.

Open Signal Maps kan hentes gratis på Android Market

Hjemmesiden kan findes på www.opensignalmaps.com