Opkald og sms spottet i Windows 8

Windows 8 ser ud til at bringe mobil-funktionalitet til tablet-pc'er - eller er styresystemet blot på vej til smartphones?

Opkald og sms spottet i Windows 8

Efter præsentationen af det kommende Windows 8-styresystem er der flere ting, som tyder på, at kommende Microsoft-baserede tablets kan foretage opkald og sende sms-beskeder via mobilnettet.

Spekulationerne er blandt andet blevet sat i søen af bloggeren Long Zheng på istartedsomething.com.

Han påpeger, at de første indikationer kom ved en fremvisning af mulighederne for de såkaldte ’tiles’ (de farvede ‘fliser’) og notifikationer under BUILD-messen for lidt mere end en uge siden.

Det er den gule flise på billedet ovenfor med ‘missed calls’, som har fanget opmærksomheden.

windows 8 sms
Foto: istartedsomething.com

Long Zheng påpeger ligeledes, at en demovideo på winrumors.com viser, at brugerens kontaktpersoner er udstyret med genveje til at foretage telefonopkald og sende sms-beskeder (se screen shot ovenfor).

Til sidst og ikke mindst var den prototype-tablet, som Samsung havde med til udviklerne ved BUILD-messen, udstyret med en 3G-chip med både data- og stemme-funktionalitet.

Foreløbig må det blive ved spekulationerne, men mulighederne for Windows 8 er mange.

Måske har det noget med Microsofts opkøb af Skype at gøre? Måske kan man koble sin tablet sammen med sin mobil? Måske er Windows 8 på vej til at smelte sammen med Windows Phone-styresystemet.

Læs også:
Sådan er Windows Phone Mango – vi har testet

Emnet følges op

Der blev stadig hvisket i krogene. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 20/9/2011 fulgte redaktionen op med artiklen om Gør din iPad til en spillekonsolKlik her for fortsættelsen.. Se også seneste nyt om temaet her..