Påstand: iOS er mere ustabilt end Android

iOS er mere ustabilt end Android, hvis man skal tro en ny undersøgelse.

Påstand: iOS er mere ustabilt end Android

En ny undersøgelse offentliggjort på Forbes, viser at apps til iOS oftere ”går ned” eller crasher, end tilfældet er med apps til Android.

Undersøgelsen er lavet af selskabet Crittercism, der forsyner udviklere med data om deres apps. Udviklerne er i høj grad interesseret i, at have kendskab til, hvor stabile deres apps kører på forskellige styresystemer.

Crittercism testede forskellige apps over 214 millioner gange. De testede apps er tilmeldt Crittercisms service af udviklerne selv.

I over tre fjerdele af tilfældene, hvor en app gik ned, var der ifølge undersøgelsen tale om en iOS-app. Alene apps, der kørte på det nye iOS 5.0.1 stod for 28,64 procent af det samlede antal ”crash”.

Gør det iOS til et mere ustabilt system? Sikkert ikke, da det skal bemærkes, at undersøgelsen er lavet fra den 1. til 15. december, hvor iOS netop var kommet i en ny version. Derfor var nogle iOS-apps formentlig ikke tilpasset systemet, og dermed havde en større grad af ustabilitet.

Billedet kunne sikkert have været omvendt, hvis undersøgelsen var lavet umiddelbart efter udsendelsen af en ny Android-version.

Hvis undersøgelsen skulle give et mere retvisende billede af stabiliteten mellem de to systemer, skulle den være lavet over en længere periode, hvor begge styresystemer blev opdateret og fejlrettet i perioden.