Peter Øvigs bestseller censureret af Apple

Bestseller-bøgerne Hippie 1 og 2 er dekoreret med æbler for at komme med i Apples iBook Store.

Peter Øvigs bestseller censureret af Apple

Apples iBook Store vil ikke sælge Peter Øvig Knudsens bestsellere Hippie 1 og 2, så længe der er nøgne mennesker i bøgerne.

Det betyder, at forfatteren har været nødt til at censurere 47 billeder af nøgne hippiers kønsdele med æbler for at få den godkendt, som e-bog i Apples iBook Store.

 – ”Vi har diskuteret længe, hvad vi skulle gøre med afvisningen fra Apple. Og nu har vi så valgt en lidt humoristisk tilgang til det midt i den her alvorlige sag ved at sige: Okay, så censurerer vi selv de her 47 billeder med æbler,” fortæller Peter Øvig Knudsen til DR Kultur.

Dog er Peter Øvig bekymret for udviklingen, selvom det ser sjovt ud med de røde æbler på de gamle billeder.

 – ”Det er jo farligt for dansk kulturliv, at man sådan får en censurinstans mellem forfatteren og køberen af e-bøger eller andre kultur varer for den sags skyld,” siger Peter Øvig.

Det er ikke lykkedes DR Kultur at få en kommentar til sagen fra Apple.

Opdatering:

Redaktionen kunne ikke gøre andet end at følge op på fortællingen. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 2/11/2012 publicerede redaktionen et indlæg omkring Apples iOS 6.1 åbner for 4G i iPhone 5 – Forstættelsen om temaet kan læses her. Og sidste punktum er endnu ikke sat. Klik her for at se de sidste nyheder..