Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Pinlige billeder via Snapchat kan alligevel deles

Pinlige billeder via Snapchat kan alligevel deles

Applikationen Snapchat lader dig dele dine pinlige og/eller intime billeder med vennerne, og destruerer billedet efter få sekunder, men du skal stadigvæk passe på.

Snapchats sikring kan omgås.
Snapchats sikring kan omgås.

Det er ikke et ukendt scenario at man sender et intimt eller pinligt billede til en ven eller kæreste, for derefter at opdage at billedet pludselig cirkulerer på Facebook eller Tumblr.

Med Snapchat applikationen kan du sende billeder til andre brugere som også har denne app installeret, det garanteres dermed, at billedet destrueres efter en brugerdefineret periode på op til ti sekunder.

Flere brugere har efterhånden erfaret, at deres intime billeder som kun var tiltænkt kæresten, er blevet lagt op på internettet til alles fornøjelse - også selvom det er sendt via Snapchat applikationen.

Snapchats sikring kan omgås

Snapchat lover at destruere billedet kort efter det er vist på modtagerens skærm, og endda også at sende dig en notifikation, hvis modtageren når at tage et screenshot af skærmen, og dermed gemmer en lokal kopi, der kan sendes videre.

Desværre kan folk med en lille smule teknisk snilde, forholdsvist nemt forbigå denne sikkerhedsforanstaltning. Der findes flere guides rundt omkring på nettet som beskriver hvordan notifikationen kan slås fra..

En lidt mindre high-tech version, kan være at modtageren tager et billede af telefonens skærm med et almindeligt kamera.

Som udgangspunkt skal du altid antage, at dine billeder kan blive delt når det foregår i et socialt netværk, eller i en app.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her



Om brug af cookies