Politiet i Australien advarer mod Apple Maps

Uheldige episoder i australsk National Park får politiet til, at advare mod brug af Apples udskældte Maps-funktion.

Politiet i Australien advarer mod Apple Maps

Det er ikke rart at havne et sted uden drikkevand når det er så varmt, at temperaturen kan komme over 50 grader, men det er faktisk sket flere gange for turister, som har navigeret rundt i den australske Murray-Sunset National Park, via den udskældte kortfunktion Apple Maps. Det skriver Ekstra Bladet.

– “Vi er flere gange blevet bedt om at assistere nervøse og bange bilister, som er kørt vild i parken fordi de har fulgt de angivelser, deres Apple iPhone har givet,” skriver politiet på deres hjemmeside.

Det australske politi har testet kortsystemet og bekræfter, at Apple Maps placerer byen Mildura midt i parken, men den ligger reelt set 70 kilometer væk. Derfor beskriver politiet også situationen, som potentielt livsfarlig.

Flere af de strandede turister har været uden vådt og tørt i op til er døgn, og vandret mange kilometer gennem farligt terræn.

Læs også:

Fyret, er Apple Maps grunden?

Efterfølgende nyt i sagen

Fortællingen gik ikke bort med denne historie. mobilsiden fortsatte historien. 7/12/2012 publicerede redaktionen historien; Apple fikser kortapp – sådan cirka – Du finder den her. Læs også seneste nyt om temaet ved at trykke her..