Processor duel: iPhone 5 vs. Galaxy S III

Hvem har den hurtigste processor på markedet? Ny test viser at Apple er kommet stærkt tilbage med iPhone 5.

Processor duel: iPhone 5 vs. Galaxy S III

Samsung Galaxy S III har en egenudviklet Exynos quad-core processor, mens Apple har en specialudviklet ARMv7 baseret processor med egenudviklet processorkerner.

Processoren i iPhone 5 kører med en clockfrekvens på mellem 800 MHz og 1.200 MHz per kerne, alt efter belastning.

Processoren i Galaxy S III kører med op til 1400 MHz per kerne, hvilket S III har fire af, mens der på iPhone 5 ”kun” er to kerner.

Men selvom Galaxy S III er den kraftigere på papiret, så overrasker Apples iPhone 5.

I test udført af den anerkendte hjemmeside Anandtech.com, viser det sig at iPhone 5 på flere områder er langt foran Galaxy S III, faktisk er der ikke nogen Android enhed der kommer ret tæt på den ydelse som iPhone 5 leverer.

Theverge.com har taget en udklip fra testen, og samlet det i en let oversigt, således kan det herunder ses at iPhone 5 lige nu ser ud til at være kongen inden for processorer i smartphones.

Billedet herunder kan ses i et større format her.

iPhone 5 vs. Samsung Galaxy S III
(Foto: Theverge.com)

Flere nyheder om emnet

Få efterfølgende nyt i kronologien og tjek absolut seneste nyt om emnet. mobilsiden gik videre med historien. Efterfølgende d. 25/9/2012 publicerede vi en artikel omkring Så hurtig er Apples nye iPhone 5 – Historien bringes videre her. Meget er sket siden. Klik her for at læse seneste nyt om emnet..