Producenterne er tavse om Googles Android-opdateringskrav

HTC og LG vil ikke komme med detaljer om, hvordan de vil håndtere Googles udmelding om, at Android-mobiler skal kunne opdateres i 18 måneder.

Producenterne er tavse om Googles Android-opdateringskrav

Google meldte i sidste uge ud, at kommende Android-smartphones vil kunne opdateres til nye versioner af Android i 18 måneder efter, et produkt er sendt på markedet.

Men hverken HTC, LG, Samsung eller Sony Ericsson, vil komme med detaljer om, hvordan opdateringerne mere præcist kommer til at ske. Det er derfor uklart, om det kun er helt nye, endnu ikke annoncerede mobiler, der kommer ind under den nye aftale.

Vi ved heller ikke noget om, hvor hurtigt producenterne vil opdatere, efter at Google har frigivet en ny Android-version eller om opdateringen kommer til alle mobiler på én gang.

Heller ikke hvornår den nye opdateringsregel træder i kraft, er det muligt at få svar på.

Kedeligt svar uden svar

Mobilsiden.dk har forsøgt at få HTC, LG og Samsung til at konkretisere detaljerne om Googles lovning om updates i 18 måneder, men svarene er kedelige og uden reelt indhold i forhold til opdateringerne.

– “Det er for tidligt for os at kommentere på præcis, hvilke telefoner der bliver opdateret. Det der sker lige nu er, at Google har startet et forum, hvor blandt andre LG er med. I forummet skal vi kigge på især de ting, du spørger om,” siger LG’s nordiske pressechef Susanne Perrson.

Også HTC kommer med et svar, der ikke besvarer vores spørgsmål.

– ”Vi har siden de første dage med Android sat en ære i at komme med opdateringer til vore telefoner, hvor det var teknisk muligt – så hurtigt som muligt. HTC bakker op om udmeldingen fra Google, og vi synes dette er et godt initiativ til gavn for vores fælles brugere. Vi vil derfor indenfor en kortere tidsperiode konkretisere udmeldingen yderligere,” lyder det fra nordisk direktøe i HTC, Peter Frølund.

Det er heller ikke lykkedes at få Samsung og Sony Ericsson, til at kommentere på Googles annoncering.

I Googles udmelding står der dog, at opdateringerne vil komme til de mobiler, hvor hardwaren understøtter den nye software.