Projekt Svelte: Android KitKat er optimeret og slankere

Android KitKat skulle takket være Projekt Svelte være den mindst krævende version af Android, det kan måske være løsningen på fragmenteringen.

Projekt Svelte: Android KitKat er optimeret og slankere

Projekt Svelte har til formål at reducere forbruget af systemressourcer og dermed gøre Android KitKat i stand til at køre fornuftigt på smartphones i alle prisklasser. Dette skal hjælpe producenter med at reducere behovet for at beholde Gingerbread på billige modeller.

Til formålet blev benyttet en modificeret Nexus 4 med kun 512 MB RAM, dual-core processor (i stedet for quad-core), lavere CPU clockhastighed og ved opløsning på 960×540 pixels – en populær konfiguration i low-end Android modeller.

Google overvågede alle applikationer og kunne derfor skrue lidt på dem og helt afkoble nogle fra operativsystemet, endvidere blev holdet bedt om ikke blot at undersøge telefonerne, men også leve med en modificeret Nexus 4 som deres primære mobil.

Disse anstrengelser skulle gerne have givet os en Android version som har det hidtil mindste fodaftryk på systemressourcerne, om det stemmer overens med virkeligheden må vi nok vente med at vurdere når vi ser de første low-end mobiler blive lanceret med Android KitKat.

I omegnen af 30 procent af alle Android mobiler i dag har de ældre Gingerbread som styresystem, lykkedes dette projekt kan det måske gøre dem i stand til at køre KitKat og den fragmentering som Android operativsystemet oplever, kan muligvis formindskes.

Kilde: Phandroid