Qualcomm laver hardware dræberknap

Der er godt nyt for dem, der er bange for at få stjålet sin mobil, hvis Qualcomms løsning bliver en succes

Qualcomm laver hardware dræberknap

Den store fokus på sikkerhed i mobilbranchen har blandt andet fået et par amerikanske stater til at indføre love om sikkerhed, der skal kunne låse telefonen, selvom man ikke har den i hånden. Det fokus har Qualcomm overført til sine processorer, så de fremover vil kunne ‘dræbe’ en telefon.

Læs også: Læs også: Apples fjernlås brudt op

Chipmageren vil nemlig gøre det muligt for deres Snapdragon-processorer, der allerede er nogle af de mest brugte i verden og findes i smartphones fra Samsung, HTC, Sony mv., at ‘dræbe’ telefonen på hardware-niveauet, så de bliver endnu sværere at genaktivere for tyve.

Tanken bag disse dræberknapper er, at hvis en telefon kan ‘dræbes’ eller deaktiveres hjemmefra, så kan en tyv ikke bare rense telefonen og sælge den videre. Den tanke bliver bakket op tal fra politistyrker fra USA og Storbritannien.

Læs også: Dræberknap mindsker mobilrøveri

Fordelen ved at implementere denne dræberknap direkte på processoren er, at så kan en eventuel tyv ikke bare gendanne en telefon til fabriksindstillingerne eller flashe nyt software over på telefonen.

Qualcomm regner med at kunne have denne funktion i deres chips i telefoner fra næste år, og man er allerede i forhandlinger med flere smartphoneproducenter og teleselskaber om, hvordan teknologien skal håndteres.

Efterfølgende om sagen

Næste interessante fortælling om emnet. mobilsiden gik et skridt videre. 16/9/2014 publicerede redaktionen en artikel omkring Microsoft Lumia 530 – snart i Danmark til skarp prisKlik her for at læse den påfølgende artikel.. Seneste nyt om tematikken kan du finde her.