Rapport: Android vinder, iPhone tjener og Symbian forsvinder

Android får markedet, iPhone profitten og Symbian dør mens resten får ingenting. Sådan bliver smartphone-markedet ifølge en ny rapport.

Rapport: Android vinder, iPhone tjener og Symbian forsvinder

Kampen om smartphone-software raser som aldrig før, og ifølge en rapport fra den amerikanske investeringsbank PiperJaffray, vil Googles Android overtage halvdelen af markedet inden for fem år, det skriver journalist Brian Caulfield på det amerikanske finans-site Forbes.com.

Apples iPhones med iOS vil kun eje mellem 20 og 30 procent af markedet – men stadig tjene mest. Nokias styresystem Symbian bliver spået en langsom død, fordi de ikke har ‘software kompetance’ til at holde stand, vurderer rapportens forfattere.

Resultatet kan blive, at Nokia smartphones fremover får Windows Phone 7 eller Android som indmad.

Google stormer frem

Grunden til det potentielle blodbad blandt smartphone-software, skal findes i Googles fremtog de seneste 18 måneder. Det estimeres i rapporten, at Googles Android kører på 80 forskellige smartphones.

Resultatet af udbredelsen af Android har været, at Google i andet kvartal af 2010 kontrollerede 15 procent af makedet, mod Apples 14 procent. Det er, ifølge PiperJaffrey, et kæmpe spring for Android, der kun havde ni procent af markedet i første kvartal af dette år.

Men selvom der fremover højst sandsynligt vil være flest smartphones med Android, snupper Apple den støste profit.

Apples iPhone generede alene 1,5 milliarder i første kvartal af 2010, hvorimod Android ‘kun’ er estimeret til at tjene 1,35 milliarder hjem til Google i hele 2012.

Opfølgning på sagen

Der var endnu mere liv omkring temaet. mobilsiden kørte videre med bolden. Efterfølgende d. 7/9/2010 publicerede vi artiklen; HTC lancerer første Windows 7 telefonKlik her og læs artiklen.. Redaktionen fastholder fokus. De sidste nyheder ser du her.