Rapport: Din telefon er farlig i et fly

Når flypassagerer glemmer at slukke deres mobiltelefon, så er det med livet som indsats.

Rapport: Din telefon er farlig i et fly

En hemmelig rapport, som den amerikanske TV-station ABC er kommet i besiddelse af, viser at flypassagerer, der glemmer at slukke deres mobiltelefoner, udgør en stor sikkerhedsrisiko for flyindustrien. Det skriver TV 2 Nyhederne.

Når mobilen ikke er slukket eller folk bevidst benytter den ombord på et passagerfly, selvom det er forbudt, så kan det have store konsekvenser.

Rapporten fra Air Transport Association, der har over 230 flyselskaber som medlemmer, skriver, at der var mere end 75 dokumenterede tilfælde i perioden mellem 2003-2009, hvor elektroniskudstyr ifølge piloter eller andet flypersonale, har forårsaget problemer under flyvning.

Blandet andet har piloternes kontrol med flyet været påvirket i 26 tilfælde – dvs. problemer med f.eks. autopilot eller landingsstel. I 17 tilfælde har der været problemer med navigationssystemet og i 15 tilfælde kommunikationssystemet.

Rapporten siger dog også, at det ikke kan bevises, at det er tændte mobiltelefoner, der har givet problemer under flyvningen – dog er problemet oftest forsvundet, når flypersonalet en ekstra gang har bedt passagerer om slukke deres elektronike udstyr.

Redaktionen har mere i sagen

Siden redaktionen publicerede denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på historien. 28/6/2011 blev historien fulgt op med sagen; Håndværker-mobiler i tæt kamp – Den videre historie om temaet finder du her. Tjek også seneste nyt om temaet her.