Rekordsalg hos Apple – men skuffede investorer

Apple sælger millionvis af iPhones og iPads. Men efter præsentationen af regnskabet for fjerde kvartal 2012 faldt aktien næsten 10 procent.

Rekordsalg hos Apple – men skuffede investorer

Apple har ikke længere automatisk medvind. Både blandt forbrugere og investorer begynder selskabet mere og mere, at minde om andre aktører i mobilbranchen, fremfor et urørligt ikonisk selskab.

Kommentar: Apple har mistet magien

Efter præsentationen af regnskabet for fjerde kvartal 2012 faldt aktierne 9,8 procent – investorerne var ikke begejstrede.

Siden september 2012 er Apples aktie faldet næsten 30 procent, hvilket skyldes en frygt for at efterspørgslen på iPhone og iPad er faldende, samt generel hård konkurrence på markedet.

Stor stigning i salget

Apple nåede ikke de 50 millioner solgte iPhones som forventet. I kvartalet blev det således kun til 47,8 millioner styks af topproduktet.

Derimod levede iPad op til forventningerne. Her blev salget på 22,9 millioner tablets i kvartalet.

I forhold til fjerde kvartal 2011 har iPhone og iPad salget haft en fremgang på henholdsvis 37 og 15,4 millioner enheder.

Det nye top produkt iPhone 5 har ikke over hele verden fået den åndeløse modtagelse, der ellers har præget de tidligere lanceringer. Dårlig kortfunktion, afskallende maling og senest historien om de skæve iPhones, er med til at pille ved produktets ikonstatus.

Læs også:
– Test: iPhone 5 mangler innovation

Web-TV: Se testen af iPhone 5

Sidste nyt om iPad

Emnet kunne ikke ligge dødt alt for længe. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. Allerede d. 10/1/2013 gik redaktionen videre med et indlæg omkring Samsung Ativ Tab – en genial tablet (produkttest) – Du finder artiklen her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om emnet..