Så mange danske unge har en smartphone

De unge har flest smartphones, men også den modne målgruppe er godt med.

Så mange danske unge har en smartphone

De danske unge mellem 15 og 29 år er glade for smartphones. Over halvdelen, det vil sige 51 procent, har nu sådan en mobil i lommen.

Men også de lidt ældre mobilejere har interessen i smartphones. Således har 39 procent af de 30-39 årige og 33 procent af de 40-49 årige en smartphone.

Det viser en smartphone-analyse kaldet Wilke Mobile Life, som researchvirksomheden Wilke har gennemført i juni 2011 blandt 1208 danskere.

Facebook fra morgenstunden

Wilkes undersøgelse peger også på en stor interesse for sociale medier, som Facebook blandt de unge.

– “De unge starter dagen med at blive vækket af deres smartphone og se de seneste opdateringer fra deres sociale netværk inden de træder ud af sengen,” fortæller Simon Svegaard fra Wilke.

Mobilen bruges dagen igennem til nyhedsopdateringer, søgninger, fotos, musik, video, SMS, internet og naturligvis samtaler, der dog kun udgør en femtedel af den tid, som de unge benytter deres smartphone i.

Der hentes i gennemsnit 10 MB data om dagen og smartphonen får samlet over én times opmærksomhed.

Det sidste nye i fortællingen

Der er kommet nyt i sagen. mobilsiden kørte videre med bolden. 11/8/2011 fulgte vi op med en sag med fokus på Tablets og smartphones flytter en hel branche – Klik her. Og sidste punktum er endnu ikke sat. Klik her for at se de sidste nyheder..