Sådan udspioneres kærestens SMS’er

Advarsel om ny applikation til Android, som kan lure alle SMS’er, som sendes og modtages på Android-enheder.

Sådan udspioneres kærestens SMS’er

Sikkerhedsfirmaet Trend Micro advarer om en ny applikation til Android, der kan lure alle SMS-beskeder, der enten sendes eller modtages på en Android-enhed.

Trend Micro skriver om det nye spionværktøj til Android-enheder på deres malware blog. Installeres og aktiveres app’en på en Android-telefon vil en jaloux kæreste eller lignende kunne opsnappe al kommunikation der foregår på telefonen via SMS.

Applikationen skal installeres og konfigureres manuelt på telefonen af den, som ønsker at aflure SMS-beskederne. Men når først det er sket, så arbejder applikationen i baggrunden og en kode er påkrævet, alene hvis man ønsker at afsløre applikationen er på telefonen.

Sikkerhedsekspert Rik Ferguson fra Trend Micro mener også, at det nye spionværktøj er et godt eksempel på, at Android fortsat er den mobile platform, som er mest usikker og dermed man skal være påpasselig ved virksomhedsbrug. 

– “Mobile enheder vil i stigende grad blive industrispioners foretrukne værktøj, og Android-platformens åbenhed gør den til et oplagt mål for de kriminelle. Denne app er blot en af mange, der er udviklet specielt med spionage for øje,” siger Rik Ferguson.