Sådan vil Android-apps fungere på Chromebooks

Googles styresystem til laptops og desktops får mange nye muligheder med integrationen af Googles Play Store. Se dem udfolde sig her.

Sådan vil Android-apps fungere på Chromebooks

En lille app vil snart åbne et kæmpe univers af muligheder på Googles platform til bærbare: Googles Play Butik.

Med denne følger hele Android-universets millionvis af apps, hvilket mangedobler mulighederne for laptops baserede på det enkle og sikre ChromeOS.

Installation og afvikling af spil og apps fungerer som i Android, med fuld support af både funktioner og notifikationer. Visse features kræver dog, at din Chromebook har en touchskærm.

Se også:  Ikke alle Chromebooks får Android-apps – se listen her

Virker flydende

Spil som Clash of Clans, Need for Speed eller Hearthstone virker alle som de skal, og i demoen afvikles 3D-spil på flydende og overbevisende vis.

Se præsentationen fra Googles I/O udviklermesse nedenunder. Selve introduktionen starter omkring 5-minutters mærket og den egentlige demo starter ved 6:30.

ChromeOS Chromebooks play store
Foto: Google

At få hele Android-økosystem til ChromeOS er en kæmpe appelsin i turbanen for Chromebooks der indtil videre har været begrænsede af deres begrænsede app-udvalg.

Dermed er Google bedre rustet til at true Microsoft Windows dominans i laptop og desktop-verdenen. I 2015 tegnede Chrome-styresystemet sig for bare 2,8 procent af det globale marked – en fremgang på 50 procent i forhold til året forinden.

Læs også:  Android apps og Play Store kommer til Chromebook