Sådan vil Nokia supporte nuværende Lumia-kunder

Her er Nokias plan for den fremtidige Lumia-support efter lanceringen af Windows Phone 8.

Sådan vil Nokia supporte nuværende Lumia-kunder

Microsoft har været helt klare i mælet efter præsentationen af den næste store systemversion, Windows Phone 8. Ingen af de nuværende smartphones med Windows Phone-systemet, vil blive opdateret til den nye version.

Her er Windows Phone 8

For godt seks måneder siden kom Nokia Lumia 800 på markedet, for at redde Nokias skrantende omdømme på smartphone-markedet, senere fulgte Lumia 710, 900 og annonceringen af lavprisenheden Lumia 610.

Men selvom Lumia-kunderne ikke opgraderes til version 8, betyder det ikke, et totalt svigt fra Nokias side, oplyser mobilproducenten til Mobilsiden.dk.

Microsoft: Ingen Windows Phone 8 til nuværende enheder

Ny startskærm og meget andet

Lumia 900, Lumia 800, Lumia 710 og 610 vil blive opdateret med nogle af de nye Windows Phone 8-features, det vil ske i versionsnummeret 7.8.

Blandt nyhederne er den nye startskærm, samt en række Nokia-specifikke features som WiFi-hotspot, flip-to-silence og media content streaming. Dertil kommer nye apps som Camera Extras, og opdateringer til Nokia Drive (Nokia Kørsel).

Svaret på hvorfor Lumia-modellerne ikke får Windows Phone 8 er rent enkelt. Det handler om hardwaren.

– ”Nogle af de nye innovationer i Windows Phone 8 er hardwarerelaterede, som eksempelvis NFC. Desuden kan kernen i WP 8 ikke køre på den eksisterende hardware. Windows Phone 7.8 bliver tilgængelig til alle eksisterende Lumia-telefoner, og endvidere kommer vi fremadrettet til at understøtte disse kunder med nye features, ” fortæller produktchef i Nokia Danmark, Niels Kjelstrup til Mobilsiden.dk.

Hvornår Windows Phone 7.8 er klar til Lumia-serien er endnu ikke klarlagt.

Seenste nyt om emnet

Siden redaktionen publicerede denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden gik videre med historien. 21/6/2012 publicerede redaktionen artiklen om Disse producenter skal hjælpe Windows Phone 8 til succes – Historien kan læses her. Seneste nyt om temaet finder her.