Sag mod Apple kan gøre e-bøger billigere

Apple og fem andre forlag anklages nu for at have ulovlige prisaftaler på e-bøger.

Sag mod Apple kan gøre e-bøger billigere

Det amerikanske justitsministerium og 16 forbundsstater har lagt sag an mod Apple og fem forlag, for at have ulovlige prisaftaler på e-bøger. De øvrige forlag er Macmillan, Penguin, Hachette, Simon & Schuster og HarperCollins.

Da den første iPad blev lanceret skulle Apple angiveligt have aftalt med forlagene, at priserne skulle holdes på et kunstigt højt niveau.

Forlagene skulle også have indgået aftale om, at e-bøgerne ikke ville blive solgt billigere på andre platforme – og fortsat betale de 30 procent af salgssummen til Apple.

Forlagene Hachette, Simon & Schuster og HarperCollins har allerede indgået forlig med justitsministeriet – Apple vil ikke bøje sig.

Markedet for e-bøger stort i USA, og netop e-bøger, har også ført til, at en af de store boghandlerkæder, Borders, gik konkurs sidste år.

På det europæiske marked har EU-Kommissionen har også indledt undersøgelser på priserne af e-bøger.
  

Læs også:
 – Du kan blive snydt når du køber e-bøger

Efterfølgende nyt

Her følger vi op med den seneste udvikling. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 11/4/2012 gik redaktionen videre og fulgte op med en historie med fokus på Apple bukker under for EU-kravKlik her og læs den fulde artikel.. Se også seneste nyt om tematikken her.