Samsung advarer: Virtual Reality er ikke for børn

Du skal være varsom, inden du tager Samsungs Virtual Reality headset, Gear VR, i brug - og børn skal holde sig helt væk.

Samsung advarer: Virtual Reality er ikke for børn

Virtual Reality headset kan give en ud af kroppen oplevelse, men det kan være for meget af det gode for nogle hvis man skal holde sig til manualen til Samsung nyligt lancerede Gear VR headset.

Gear VR er en maske der monteres på hovedet som en maske, og som sammen med Samsungs seneste flagskib Galaxy Note 4 kan give 3D-spil en helt ny dimension. Mobilen monteres nogle få centimeter foran øjnene og danner to billeder, et til hvert øje, hvilket giver en reel dybdefornemmelse.

Læs også: Samsung Galaxy Note 4: Bedre, men ikke større [TEST]

Samtidig registrerer VR-headsettet når du drejere hovedet så du oplever at være midt i scenen når spil som Marvels Avengers VR eller virtuelle ’Cirque du Soleil’ forestillinger folder sig ud på skærmene.

Det giver, som navnet antyder, en fuldstændig oplevelse af virtuel virkelighed. En virkelighed som der skal passes på ifølge Samsung selv.

Pas på børnene

Gear VR’s manual advarer nemlig mod brugen af enheden under mange omstændigheder.

Du skal for det første være sund og rask før du spænder VR-hjelmen. Er du gravid, ældre, epileptiker, har synsproblemer, eller psykiske lidelser rådes du til at søge læge inden du prøver Gear VR hjelmen.

Gear VR frarådes helt for børn og unge under 13 år og Samsung råder samtidig forældre at monitorere deres teenageres brug af enheden. Forlænget brug frarådes også da kan han skadelig indflydelse på hånd-til-øje koordination, balanceevnen og evnen til at multitaske.

Forbuddet strækker sig også til hvor og hvornår du må anvende Gear VR. Er du træt, kører du i bil, bus eller tog, lider af tømmermænd eller er indflydelse af alkohol og/eller stoffer er brug af Gear VR også forbudt. Det rådes også at du holder en sikker afstand til andre mennesker, vinduer, altaner eller møblementet.

Listen over forbud fortsætter i Samsungs manual som du kan nærstudere her (side 46 og frem).

Se også: Prøv Virtual Reality for en 20’er [MOBILDEAL]

Opdatering:

Siden vi publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik et skridt videre. 5/11/2014 fulgte vi op med en historie med fokus på Samsung Galaxy Note 4: Bedre, men ikke større [TEST] – Den videre beretning kan læses her. Siden er meget vand er løbet gennem åen. De seneste nyheder finder du ved at klikke her. .