Samsung er nummer et på markedet for mobiltelefoner

Nokia har i flere år siddet solidt på tronen, men i 2012 har Samsung overtaget førstepladsen, med flest solgte mobiltelefoner.

Samsung er nummer et på markedet for mobiltelefoner

Samsung har givet endnu en mavepuster til finske Nokia, der de seneste år har kæmpet en kamp, for at bevare deres markedsposition.

Ifølge en analyse fra IHS iSuppli, er Nokia for første gang i 14 ikke nummer et, når det gælder markedsandele for mobiltelefoner – ikke kun smartphone, men mobiltelefoner i det hele taget, skriver Ekstra Bladet.

Det ventes at Samsung i 2012 når en markedsandel på 29 procent, mod 24 procent i 2011. I samme periode faldt Nokia fra 30 procent til forventeligt 24 procent i 2012.

Samtidig sidder Samsung også på førstepladsen når det gælder smartphones alene. Her forventes Samsung at nå 28 procent markedsandel i 2012, mens Apple kommer bagefter med 20 procent.

IHS mener at Samsung klarer sig bedre end Apple, fordi de producerer telefoner til flere målgrupper, hvorimod Apples iPhones henvender sig til de mere købestærke forbrugere.

Sagen efterfølgende

Siden redaktionen kørte denne fortælling er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 19/12/2012 pustede redaktionen nyt liv til historien med artiklen; WOOFit – mini bluetooth højtaler med mega lyd (produkttest) – Den næste artikel om emnet finder du her. Vi følger op på temaet. Læs de seneste nyheder her.