Samsung Galaxy Note 5 kan introducere Ultra HD-skærme

Samsung kan meget vel være på vej med en mobilskærm i den voldsomt store UHD-opløsning på hele 2160 x 3840 pixels.

Samsung Galaxy Note 5 kan introducere Ultra HD-skærme

Et nyt rygte peger på, at den næste Galaxy Note 5 bliver telefonen, der tager skridtet videre og introducerer Ultra HD-skærme med en opløsning, der er fire gange større end Full HD.

Samsung har helt tilbage til 2013 arrangeret en Analyst Days-præsentation i Sydkorea, hvor man fremlagde visionen for flere af koncernens afdelinger.

Læs også: DTU: Fremtidens touchskærm kan bruges under vand

Blandt disse lagde Samsung Display visionen for de næste skærmpaneler. Her blev det bekræftet, at UHD-skærmpaneler er estimeret til at komme på markedet i 2015.

Særligt interessant bliver det, når det ses i sammenhæng med et rygte omkring den næste Galaxy Note, der i dag er kommet frem.

Galaxy Note 5 opnår en abnormt høj pixeltæthed

En tipster oplyser til Phonearena.com, at Samsung pønser på at smække det ekstremt højtopløselige skærmpanel i Galaxy Note 5 som den eneste smartphone i porteføljen.

Kilden mener yderligere at vide, at Samsung Display vil påbegynde produktionen af UHD-skærmpanelerne allerede til august. Det åbner op for en mulig produktlancering til IFA-messen, der finder sted den 4. til 9. september – præcis som Note 4 blev.

Det er samtidig nogle meget specifikke skærmstørrelser, der er oplyst af kilden. To Note 5-varianter forventes nemlig at blive sat i produktion: En med dobbeltkurvet skærm på 5,89” som Galaxy S6 Edge samt en almindelig udgave med en skærmstørrelse på 5,78”.

Læs også: Samsung: Næste år kan du folde mobilen

Med den forventede UHD-opløsning løber pixeltætheden på de to modeller op i svimlende 762 og 748 PPI. Det er et ordentligt spring fra de nuværende QHD-skærmpaneler på 1440 x 2560 pixels, hvor Galaxy S6 på nuværende tidspunkt topper med en pixeltæthed på 576 PPI.

Fra Samsung’s Analyst Days-præsentation lyder forudsigelsen, at disse skærmpaneler vil have en diamantpixelkonstruktion bygget op af subpixels frem for den normale RGB-opbygning med enkeltvise farvede pixels.

Om Galaxy Note 5’s skærmpanel viser sig at tage sig ud som rygtet lyder, må du vente tålmodigt for at finde ud af.

Samsung UHD