Samsung Galaxy Note 8 får dualkamera og lanceres midt i august

Et logo til den kommende Samsung Galaxy Note 8 antyder, at den, som tidligere rygtet, får et dualkamera. Samtidig ventes den afsløret midt i august.

Samsung Galaxy Note 8 får dualkamera og lanceres midt i august

Efterhånden som månederne går, flyttes fokus gradvist fra Samsungs nuværende Galaxy S8-topmodel til den kommende Galaxy Note 8, som skal konkurrere med Apples iPhone 8.

Senest er et billede blevet lækket på det kinesiske sociale medie Weibo. Det skulle angiveligt vise det, der bliver det officielle logo tilhørende Galaxy Note 8. Her synes Samsung at have benyttet en oplagt mulighed. 8-tallet i navnet er nemlig omdannet til to kamerasensorer, som antyder kraftigt, at Galaxy Note 8 bliver Samsungs første smartphone med et dualkamera-setup.

Læs også: Analytiker: Samsung Galaxy Note 8 får dual-kamera med 3x zoom

Ifølge opslagets tilhørende tekst skulle der være tale om to sensorer på 13 megapixel, som begge bliver leveret af Samsung selv. Det harmonerer dog ikke helt med de detaljer, som analytikeren Ming-Chi Kuo fra analyseinstituttet KGI Securities kunne afsløre i april måned. Ifølge hans oplysninger udstyrer Samsung ganske rigtigt telefonen en 13 megapixel sensor, hvor der er et 6-lags teleobjektiv, som har en længere brændvidde og mindre dybdeskarphed.

Den anden sensor, derimod, får en opløsning på 12 megapixel med en vidvinklet linse og Dual Pixel-teknologien, som sikrer meget hurtigere autofokusering og et større lysindtag end traditionelle mobilkameraer – samme teknologi som er at finde i Galaxy S7 og S8. Logoet antyder også, at sensorerne er forskellige, da de ikke har samme størrelse.

Selv om der er en vis usikkerhed omkring de nærmere detaljer, bør der altså ikke længere være nogen tvivl om, at Samsung Galaxy Note 8 bliver producentens første smartphone med et dualkamera.

Samsung Galaxy Note 8
Disse billeder skulle angiveligt vise, hvordan Samsung Galaxy Note 8 kommer til at se ud. Foto: Twitter.com (@VenyaGeskin1)

Afsløres midt i august måned

En oplagt anledning til at lancere en ny smartphone i efteråret er den store, årlige IFA-messe i Berlin, som i år finder sted fra 1. til 6. september. Denne muligheder springer Samsung dog over ligesom med sidste års Note 7. I stedet holder Samsung sin egen Unpacked-event i midten af august måned. Det skriver den sydkoreanske hjemmeside thebell.

Læs også: Ny Snapdragon 836-processor kan få debut i Samsung Galaxy Note 8

Samsung vil nemlig forsøge at komme Apple i forkøbet med den måske største iPhone-lancering nogensinde. Apple står over en lancering af både en iPhone 8 eller iPhone X med en 5,8” stor OLED-skærm samt to almindelige iPhones, 7s og 7s Plus.

En lancering allerede i midten af august giver altså Samsung en strategisk fordel i forhold til at nå ud til så mange forbrugerne som så tidligt som overhovedet muligt. Samsung sigter ifølge hjemmesiden nemlig efter at starte salget af Galaxy Note 7 i september måned, hvor Apple altså først afslører sine iPhones.

Det videre forløb i sagen

Sagen slutter ikke her. Redaktionen har bragt den videre. mobilsiden har holdt fast i temaet. 14/6/2017 blev sagen bragt videre med en sag med fokus på Google hyrer Apple-arkitekt: Vil udvikle egne processorerKlik her for artiklen.. Få også seneste nyt om sagen ved at trykke her..