Samsung laver Apples næste processorer

Når Apple skal have lavet nye processorer, så bliver det ærkerivalen Samsung, der står bag

Samsung laver Apples næste processorer

Apple er i forvejen med helt i front af udviklingen med deres A8 processorer, eller SoC’er for at være mere præcis. De vil gerne have næste generation lavet af TSMC, men de kan ikke gøre det lige så godt som Samsung.

Læs også: Så meget bøjer de forskellige topmobiler

I fremstillingen af denne generations processor har det været nok at komme ned på 20 nanometer, men sådan er det ikke næste gang. Den kommende A9-processor skal laves på 14 nanometer, og her kommer Samsung ind i billedet.

TSMC kan nemlig kun gå ned til 16 nanometer, hvorimod Samsung allerede er i stand til at producere på de krævede 14 nanometer. Derfor ser det ud til at blive Samsung, der skal levere for Apple.

Den lille forskel kan mærkes

Selvom det er meget små længder, vi snakker om, så er der betydelige fordele at hente, hvis man bruger den rigtige metode.

Samsung fortæller selv, at deres 14 nanometer-process giver processorer, der er 20 procent hurtigere, bruger 35 procent mindre strøm og fylder 15 procent mindre end processorer lavet på 20 nanometer-processer.

Læs også: Så meget bøjer de forskellige topmobiler

Samsung står allerede bag omkring 30 procent af Apples A8-chips, og leverancen af de nye chips til Apple vil give Samsungs indtjening et godt løft, lyder det fra Samsung selv.

Seneste nyt

Historien var ikke død. mobilsiden fortsatte fortællingen. 2/10/2014 gik redaktionen videre og kørte en opfølgning med en artikel der tunede ind på Apple iPhone 6 Plus: Første kig [WEB-TV] – Forstættelsen om temaet kan læses her. Se også seneste nyt om temaet ved at trykke her..