Samsung retter ind – nu skal Android ligne Android

Samsung og Googles aftale hjælper ikke kun i retssager, men vil betyde større samarbejde på udseendet af Android

Samsung retter ind – nu skal Android ligne Android

Forleden kunne vi skrive at Google og Samsung er gået sammen om en 10 års aftale, men det var de færreste der kendte til omfanget af aftalen og nu begynder der at drysse flere oplysninger frem.

Meget tyder nemlig på, at de to giganter vil samarbejde om, hvordan Android skal se ud i fremtiden. At de vil gå sammen om designet kommer nok bag på mange som fulgte med under CES hvor Samsung præsenterede nye Android tablets, der ikke havde Samsungs TouchWiz, men derimod Magazine UX, der mest af alt ligner en blanding mellem Windows 8 og livsstilsmagasiner.

Nej det er ikke en Samsung Windows 8 tablet, men derimod Android med Samsungs Magazine UX design

Android skal ligne Android

Men det er måske lige netop på grund af Samsungs Magazine UX, at de to er gået sammen for at lave et mere ens design. Google er interesseret i at have så meget overensstemmelse mellem de forskellige producenter, så alle ved, at dette er et Android produkt, uanset om det er en HTC, Samsung eller Sony du står med. Tidligere har Google forsøgt at få producenterne til at se mere ens ud og lave så få ændringer ved Android som overhovedet muligt, men med ringe succes.

Samsung skal bruge Googles apps

Samsung er ikke kun en drillepind med Magazine UX, men også på apps-delen hvor Samsung har lavet specielle apps som var forudinstalleret og promoveret på Samsungs enheder. Samsung har blandt andet lavet ChatOn, WatchOn og lignende, hvor Google derimod havde Hangouts og Newsstand der mere eller mindre kunne det samme som Samsungs apps. Google mener nu, at det er på tide Samsung makker ret og promoverer Hangouts og Newsstand, så flere Android enheder snakker samme sprog både designmæssigt og appmæssigt, og igen gør Android til en mere ens oplevelse.

Det er altså elementer fra aftalen som primært går Googles vej, men Samsung skal jo have noget den anden vej, hvad tror I det kan være?

Er det blot penge, lovning på at producere næste Nexus enhed, medindflydelse på Android 5.0 eller noget helt fjerde?