Samsung understøtter også RCS-teknologien – SMS’ens afløser

Samsung-smartphones vil understøtte teknologien RCS - afløseren til både SMS, telefon- og videoopkald - som virker på tværs af platforme.

Samsung understøtter også RCS-teknologien – SMS’ens afløser

I løbet af de seneste måneder er der kommet stor fokus på den såkaldte RCS-teknologi – også kendt som Rich Communication Services, og med god grund.

En lang række store teleselskaber, bl.a. Telenor, og en lang liste af smartphoneproducenter er nemlig kommet ombord og støtter op om at introducere teknologien, som ikke kun skal afløse den gamle SMS-teknologi, men også fungere som samlested for telefon- og videopkald via dit telefonnummer.

Læs også: Nu breder RCS – afløseren til SMS – sig for alvor

Samsung er nu den seneste til at slutte op om den nye teknologi. I en pressemeddelelse oplyser producenten, at den lancerer understøttelse for teknologien i Samsung-smartphones, der kører med Android 6.0 Marshmallow eller nyere.

Det fremgår ikke af Samsungs oplysninger hvilken app det kræver for at bruge RCS-teknologien, men der er med al sandsynlighed tale om Samsungs egen Beskeder-app. Da 21 smartphoneproducenter gik sammen om at forudinstallere Googles SMS- og RCS-app kaldet Android Beskeder på kommende smartphones, var Samsung ikke at finde på listen.

Det ville ikke være unormalt at tænke, at Samsungs Beskeder-app så ikke kan snakke sammen med alle andre smartphoneproducenters RCS-løsning, som benytter eksempelvis Googles app. Men sådan er det ikke. Det er nemlig hele pointen med RCS, at det fungerer fuldstændigt uafhængigt af platform, applikation eller teleselskab så længe det er den såkaldte universielle og åbne profil, som understøttes.

Læs også: Telenor understøtter nu RCS, afløseren til SMS

Brancheorganisationen GSMAA står, sammen med de fleste teleselskaber og smartphoneproducenter, bag en såkaldt universel RCS-profil, som allerede nu er den suverænt mest udbredte.

Også Samsung implementerer den åbne standardprofil i sin RCS-app, så selvom applikationen er Samsungs egen, kan den tale sammen med alle andre RCS-løsninger, som benytter samme profil – og det kan i teorien være alt fra Android- og iOS-apps og hjemmesider til applikationer i spillekonsoller og meget andet forbrugerelektronik.

RCS
Her ses et par tidlige eksempler på, hvad man i dag kan med RCS. Foto: Google

Samsung stiller egen platform til rådighed

Sammen med nyheden om understøttelse af RCS annoncerer Samsung også, at producenten stiller sin egen platform til rådighed, hvilket gør det nemmere og billigere for eksempelvis teleselskaber at hoppe ombord på teknologien.

For teleselskaber er der nemlig en masse arbejde og udgifter forbundet ved at understøtte teknologien, da den er internetbaseret og har markant flere funktioner end hvad der er muligt med almindelige SMS- og MMS-beskeder samt tale- og videoopkald.

Læs også: Google vil erstatte SMS-teknologien med efterfølgeren RCS

Samsung har allerede erhvervet sig nogle store kunder, som vil gøre brug af dens platform: Teleselskaberne Deutsche Telekom, KT, SK Telecom, T-Mobile og Vodafone, som sammenlagt råder over omkring hele 660 millioner mobilkunder.

Dermed er der altså allerede hård konkurrence mellem Samsungs RCS-platform og Googles RCS-platform kaldet Jibe, som Telenor, Sprint, Rogers, Orange, Globe og Deutsche Telekom (også) bruger.

Historiens videre kronologi

Efterfølgende nyt og de absolut seneste nyheder om temaet. mobilsiden fortsatte fortællingen. 27/2/2017 pustede redaktionen nyt liv til historien med historien om Sony Xperia XZ Premium hands-on: Specs med specs på – Læs den her. Få også seneste nyt i sagen her..