Samsung værst: Mængden af lagerplads kan være misvisende

Samsungs Galaxy S4 sluger selv omkring halvdelen af den plads der reklameres med.

Samsung værst: Mængden af lagerplads kan være misvisende

Når mobilproducenterne lokker med specifikationer på intern hukommelse, så er der aldrig tale om reel plads, som du kan fylde op med musik, video, apps osv. 

Der skal nemlig også være plads til mobilens operativ-system, og eventuelt overliggende skin og forudinstallerede apps fra producenten.

Samsung er værst
Det er engelske Which? der står bag en undersøgelse over 8 populære mobiler, der reklameres for at huse 16 GB intern hukommelse. De har i den anledning lavet en overskuelig oversigt der giver syn for sagen.

intern hukommelse

På Samsungs 16 GB Galaxy S4 er kun 8.56 GB tilgængelig til dit eget indhold. Det betyder altså at hele 46% i forvejen er opbrugt.

Ingen tvivl om at Samsung gør et stort nummer ud af at fylde deres mobiler op med seneste “Life Companion” innovationer, men det har tydeligvis også en pris.

Du får mest hos Apple – og dog..
På iPhone 5C er der kun opbrugt 21% på forhånd, hvilket gør mobilen fra Apple til en klar vinder. Flagsskibsmodellen 5S tager en bronzeplads, da Apple her i forvejen har reserveret 24% til operativ-systemet. 

Dog skal det jo også nævnes, at iPhone jo ikke tilnærmelsesvis har samme antal features, som Samsung Galaxy S4 kan bryste sig af. Derudover kan man jo udvide hukommelsen via kort på Samsungs mobiler, hvilket ikke er muligt hos Apples iPhone.

Uanset hvilken mobil du foretrækker, så må vi konkludere, at det fra et kundeperspektiv er misvisende, når der lokkes med specs på hukommelse.

Kilde: Which?

Mere om stoffet

Der blev pustet nyt liv i tematikken. mobilsiden har bragt sagen videre. 24/1/2014 gik redaktionen videre og fulgte op med historien; Sony Xperia Z1 Compact anmeldelse: Muskelmobil i kompaktklassen [MOBILTEST] – Du kan læse det videre forløb her. Der er stadig liv i emnet. Læs seneste nyt om iPhone..