Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Se billeder taget med Nokia 808 Pureview

Se billeder taget med Nokia 808 Pureview

Nokias kamera-monster, 808 Pureview, med 41 megapixels kamera, har været en tur i Thailand. Se billederne her.

Billede taget med Nokia 808 Pureview. Se flere <a href=her..." />
Billede taget med Nokia 808 Pureview. Se flere her...
Foto: Nokia

Der er ingen tvivl om, at Nokia 808 Pureview, når det kommer til antallet af megapixels, sætter konkurrenterne til vægs. Spørgsmålet er så, om Nokia også vinder på billedkvalitet.

Nokia har netop offentliggjort en stribe billeder, som er taget i Thailand med Nokia 808. På Flickr kan du så vurdere, hvad du synes om kvaliteten.

Naturligvis er fotos, taget af producenten selv, ikke helt retvisende – og det er sjældent muligt for slutbrugerne at reproducere. Derfor glæder vi os også rigtigt meget, til selv at få mobilen i hånden, og se, om billederne kan indfri forventningerne.

Nokia 808 Pureview har en skærm på 4 tommer, har 1,3 GHz processor, og 16 GB intern hukommelse.


Link:
- Billeder taget med Nokia 808 Pureview


Læs også:

- Nokia 808 Pureview – specifikationer
- Pureview kommer også til Danmark
- Web-TV: Hør mere om teknikken i Nokia 808 Pureview

Web-TV: Første kig på Nokia 808 Pureview

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

jan 20-04-2012 06:52:16

Er der nogen der ved hvad cirka kommer til koste ?

0 0
Henrik 01-06-2012 16:08:55

Ca. 4300-4500 DKK.

0 0
Frederik 19-04-2012 13:03:38

.. kan nu ikke lade være med at tænke at man skal have et ordentligt spejlrefleks kamera for at få de bedste billeder og en iPhone/WP/Android for at få den bedste mobil.. så hvad er det her for en mærkelig krydsning?

0 0
Allan 19-04-2012 14:41:49

Tør man foreslå, at dette er det bedste kompromis, der findes? Som flere vise mænd (m/k) har udtalt, så er det bedste kamera, det man har med, så glem det digitale SLR i de fleste tilfælde, med mindre du har planlagt at tage gode billeder og har det med - i stort set alle andre tilfælde ligger din mobil i lommen...

0 0
Daniel Jørgensen 19-04-2012 10:36:36

hvorfor er det at det skal have så mange Mega pixels ? I min verden gør det bare det hele mere besværligt.. Det fylder jo helt vildt, og behandlings tiden og overførselstider er jo sindsygt lange i forhold til hvis det nu bare var f.eks. 10 mpixels, som forøvrigt er mere end rigeligt..

0 0
David 14-06-2012 10:27:38

Prøv at læse om begrebet over sampling eller data binning

http://en.wikipedia.org/wiki/Data_binning

Du 5mpix billede, hvor kameraet har lavet super pixels, udfra alt den ekstra information det har.

0 0
MathiasS 20-04-2012 09:26:40

Den eneste fordel ved mange megapixel er hvis man vil udskrive et billede på papir med en printer der kan gøre dette i super høj opløsning hvilket sjældent er tilfældet for den almindelige dansker. Derudover kan der zoomes mere ind på et billede(efter det er taget), inden kvaliteten bliver dårligere, men hvis man bare zoomer med sit optiske zoom inden man tager billedet som man jo ofte gør så er de mange MP udnødvendige hvis man bare vil vise billeder på digitale medier. Et 2 MP kamera tager billeder med 2 mio pixels. En højopløsnings full HD skærm har opløsningen 1080X1920. dette ganget op giver 2.073.600 pixels. Så hvis man bare vil vise billeder på sit full HD tv/Projektor mm. uden at redigere i dem, så har man kun brug for 2,1 Mexapixel for at udnytte den høje skærmopløsning :)

0 0
Henrik 01-06-2012 16:08:19

Pointen med 41 MPX i sensoren er ikke, at tage kæmpe billeder. Den ekstra opløsning bruges til at kunne digital zoom'e UDEN tab. Virker også når man filmer 1080p video. Det er skide smart.

0 0
labodilsen 20-04-2012 11:37:49

giver ikke dig helt ret. Fordelen ved ikke at benytte optisk zoom, fremfor at have en større sensor og kan lave digital zoom uden tab, er at du får mere lys ind på sensoren da optikken ikke bliver "strukket" for at give optisk zoom. du vil derfor stadig tage skarpere billede ved at lave digital zoom uden tab, end ved en alm. optisk zoom. Men læs lidt mere om teknikken bag dette kamera, for som der er nævnt flere gang, er det ikke mængden af megapixel der her er vigtig, men hvordan de bliver brugt.

0 0
19-04-2012 11:16:08

De bruger ikke alle mpixels i det endelige billede. Og med den måde det er lavet på kan du lave perfekt digital zoom :-) Men læs nogle af de artikler mobil siden har om den, der er en del info om emnet :-)

0 0
Tommy 19-04-2012 12:03:21

som jeg har læst, kan man faktisk godt tage et billede på 38mpix, men ja de mang mpix bliver brugt til at lave superskarpe 8mpix billeder, eller at have vild zoom - med ordentlig kvalitet, vel at mærke(det er jo en mangelvare på de nuværende mobiler og deres digitale zoom)

0 0
labodilsen 19-04-2012 11:09:21

Man skal ikke lade sig snyde af mængden af mega pixel i denne mobil, for den har ikke så mange megapixel for at tage billeder i superhøj opløsning. Istedet har nokia valgt at bruge disse mange megapixel til at lave et Super godt 5 mpix billede. d.v.s. kameraet tager reelt billedet med hele sensoren, og en billedebehandlings chip i kamera modulet sammenligner så ca. 7 pixel for hver 1 pixel i det færdige 5mpix billede, en såkald super pixel. på den måde kan kameraet tage rigtig rigtig skarpe 5mpix billeder, nærmest uden støj. kameraet kan tage billede i op til 38mpix, hvis man ønsker de extra detaljer, eller give 3x zoom uden tab ved 5mpix billeder. Så igen, lad dig ikke snyde af antalet af pixel, men kig nærmere på hvordan disse pixels bliver brugt.

0 0

Om brug af cookies