Skybrud gav store telefon-nedbrud i København

Alle teleselskaber havde problemer efter skybrud i København.

Skybrud gav store telefon-nedbrud i København

Teleselskaber har problemer i København efter det store skybrud lørdag aften, som afgav mere end to måneders regn på meget kort tid. DMI registrerede lokalt op til 150 mm nedbør og mere end 5000 lyn, og det alvorlige uvejr gav problemer.

Udover oversvømmede kældre og overbebyrdede kloakker gav uvejret også bøvl for både tele- og elselskaber.

Hoved-telefonnummeret til Københavns politi blev under uvejret afbrudt, og politiet måtte ty til et nødberedskab bestående af tre mobiltelefoner.

Alle blev ramt

Teleselskabet 3, som tidligere har haft store problemer under skybrud, havde også denne gang udfordringer i det indre København.

3s Facebook-side er fyldt med kommentarer fra utilfredse kunder, som igen har oplevet timelange nedbrud eller andre driftsforstyrrelser siden lørdag aften.

Men også Telenor, TDC og Telia har haft problemer med deres netværk, som kan tilskrives lørdagens skybrud. Ifølge TDC driftsinformation så er både mobiltelefoni og fastnet berørt flere steder i København, og flere fastnet/ADSL abonnenter er afbrudt på Nørrebro og Vesterbro.

Ifølge TV 2 Nyhederne så er der tale om det værste skybrud i København i mere end 30 år.

Sagen efterfølgende

Vores redaktion har fulgt op på historien. mobilsiden kunne ikke lade være. 1/7/2011 fik historien nye ben at gå på med et indlæg omkring Rapport: Din telefon er farlig i et fly – Den næste artikel om emnet finder du her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt i sagen..