Smart telefonsvarer kommer til Danmark i år

Teleselskabet 3 lover visual voicemail til danskerne i løbet af 2012. TDC, Telia og Telenor siger nej.

Smart telefonsvarer kommer til Danmark i år

Der er masser af smartphones, som understøtter en mere moderne udgave af mobil-telefonsvareren – den såkaldte visual voicemail.

De danske teleselskaber har været tilbageholdende, og der er ikke udsigt til en større udrulning. Det er således kun én ud af landets fire store operatører, som har planer om at indføre den smarte telefonsvarer.

– “Vi understøtter det ikke endnu, men vi kommer til det i løbet af i år,” siger 3-pressechef Stine Green Paulsen til Computerworld.dk.

Med visual voicemail får brugeren overblik via en dedikeret grænseflade på skærmen, og ved hjælp af få tryk kan man afspille, pause, spole og slette.

– “Vi kommer med det nu, fordi vi ser det som næste generation af den traditionelle telefonsvarer. Vores nuværende voicemail-platform har bare ikke understøttet løsningen,” tilføjer Stine Green Paulsen, som dog ikke er klar til at melde en konkret dato ud.

Amerikanske operatører som AT&T, Sprint og Verizon tilbyder kunderne visual voicemail. Det samme gør eksempelvis tyske T-Mobile og britiske O2.

Herhjemme har hverken Telia, TDC eller Telenor planer om at hoppe med på vognen lige foreløbig, fremgår det af Computerworlds rundringning.

Visual voicemail er understøttet på iPhone, Android-mobiler og Windows Phone. Se et eksempel på sidstnævnte i videoen nedenfor.