Smartphone-markedet vokser stadig enormt hurtigt

Samsung er fortsat nummer ét, mens Apple går tilbage, men smartphone-markedets vokser hurtigere end nogensinde.

Smartphone-markedet vokser stadig enormt hurtigt

Der er ikke noget, der tyder på en opbremsning i væksten på smartphone-markedet.

Det globale smartphone-salg voksede 47 procent fra andet kvartal 2012 til samme periode 2013, hvor der blev solgt 229,6 millioner enheder. Det er det største antal smartphones, der nogensinde er sendt ud på et enkelt kvartal, skriver analysefirmaet Strategy Analytics i en rapport.

Væksten drives af efterspørgslen på 4G-modeller i såvel udviklingsmarkeder som Indien, som i etablerede regioner som USA.

Samsung har kæmpe succes

Verdens største smartphone-producent er fortsat Samsung, der i Q2 2013 solgte 76 millioner smartphones, mod 48.7 millioner i kvartalet året forinden.

Ifølge analysefirmaet har Samsung succes med deres seneste flagskib Galaxy S4, der på verdensplan, inklusive Kina, sælger godt.v

Apple sendte i samme periode 31.2 millioner iPhones ud på verdensmarkedet, hvilket er en fremgang fra 26 millioner enheder i Q2 2012..

Apples vækst er under halvdelen af den vækst der generelt præger smartphone-markedet, der har et industrielt vækstgennemsnit på 47 procent.

Strategy Analytics
Strategy Analytics analyse over smartphoneudviklingen.

Vindere og tabere

Samsung kom ud af andet kvartal 2013 med en markedsandel på 33.1 procent, op fra 31.1 procent for et år længere tilbage.

Apple kan notere 13.6 procent, hvilket er et fald fra 16.6 procent i samme kvartal 2012.

LG placerer sig, som nummer tre med 5,3 procent, hvilket er en fremgang fra 3.7 procent.

Temaet er ikke slut

Her finder du næste interessante vinkel i sagen. mobilsiden gik et skridt videre. 24/7/2013 blev bolden spillet videre med en artikel om Smartphones og tablets kan være skadelige for synet – Den videre historie kan du læse her. Få også seneste nyt om emnet ved at trykke her..