Smartphonen tager et billede af tyven

Tyverisikringsprogram kan spore din mobiltelefon og tage billede af tyven.

Smartphonen tager et billede af tyven

Apple og flere andre virksomheder har produceret applikationer og spionprogrammer, der kan tage billeder fra stjålne smartphones.

“MobileMe” fungerer bl.a. som en tyverisikring af iPhonen, der kan spore telefonen og sende GPS-koordinater om telefonens placering, samt tage et billede af tyven og sende det.

– “Jeg vil tro, der findes to-tre håndfulde af de her programmer. Nogle er udviklet af producenterne for at spore stjålne telefoner, mens andre er lavet for at snage i privatlivet”, siger teleekspert Torben Rune til Politiken.

Vi har længe været opmærksomme på, at passe på computeren og have diverse software-beskyttelsesprogrammer på den, og folk tror med urette, at mobiltelefoner er sikre. Men både privat og arbejdsmæssigt kan de indeholde ligeså meget fortroligt og kompromitterende data, som mobiltelefonen.

– “Apple tester sine programmer, men hvor meget og hvad de tester, ved vi ikke noget om. Der er ikke 100 procents sikkerhed for, at programmerne er i orden, for du kan være den første der installerer programmet. Er man i tvivl, skal man ikke hente det”, advarer teleekspert Torben Rune.

Dog skal man være påpasselig med at downloade spionprogrammer fra internettet, da der også findes en række falske programmer, som i stedet indeholder virus. Derfor hent kun applikationer steder du har tillid til.

Flere nyheder om temaet

Der er udvikling i sagen. Siden vi bragte artiklen er der sket mere. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 11/8/2011 gik vi videre med sagen Sådan styrer du dit TV med smartphonenKlik her for at åbne artiklen.. Og sidste punktum er endnu ikke sat. Klik her for at se de sidste nyheder..