Smartphones er for mænd

Antallet af danskere med en smartphone stiger eksplosivt. Men langt de fleste smartphone-ejere er mænd, viser ny undersøgelse.

Smartphones er for mænd

Det er særligt mænd, der har taget smartphones til sig. Mere end hver tredje mand i Danmark har i dag en smartphone, mens kun hver fjerde kvinde er udstyret med en mobil, der kan mere end de basale ting som at ringe og SMS’e. 

Det viser en ny undersøgelse, som Userneeds har foretaget for Telenor.

Men det betyder ikke nødvendigvis, at mænd er mere vilde med gadgets end kvinder, ifølge Christiane Vejlø, der er trendekspert og indehaver af But-Why og redaktør på Elektronista.dk, der skriver teknologi-nyheder til kvinder.

-“Der findes en voksende gruppe af kvinder, som interesserer sig meget for teknologi og især for mulighederne ved en smartphone. Et flertal af kvinder betragter mobiltelefonen som deres vigtigste digitale redskab, og jo mere fokus vi får på oplevelser og brugsværdi fremfor teknologi, jo hurtigere vil vi se en udligning af tallene. Det er dog fælles for både mænd og kvinder, at de gerne vil have teknologi, som gør deres liv sjovere, nemmere og mere effektivt,” siger Christiane Vejlø.

Hvor kvinderne bruger deres smartphone til at opdatere sociale medier som Facebook, tjekker mænd primært nyheder fra mobilen.

Seneste nyt i fortællingen

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på tematikken. mobilsiden fortsatte historien. 26/4/2011 var der nyt om emnet i fortællingen Samsung Galaxy Mini – Billig smartphone (mobiltest) – Læs den her. Og der er stadig puls i emnet. Læs de seneste nyheder om Smartphone..