Smartphones giver mindre tid til SMS-beskeder

Folk med en mobiltelefon med internetadgang bruger mindre tid på at skrive SMS-beskeder. De er i stedet på nettet.

Smartphones giver mindre tid til SMS-beskeder

Mange danskere køber en ekstra datapakke til mobiltelefonen, og prioriterer tiden på internettet over at sende SMS-beskeder. Hvilket betyder der sendes færre end tidligere.

Tallene kommer fra telestatistikken for første halvår af 2011, som du kan se her.

Rekordhalvåret januar-juni 2010 resulterede i ikke mindre end 6,6 milliarder sendte SMS-beskeder. Siden dengang er det dog kun gået ned, og i første halvår af i år, blev der “kun” sendt 6,2 milliarder SMS-beskeder.

MMS-beskeder er udsat for samme nedgang, hvor der i andet halvår af 2010 blev sendt 44,5 millioner, blev der seks måneder senere kun sendt 42,8 millioner.

Fastnettelefonen er stadig på vej i graven

Antallet af fastnettelefoner fortsætter med at falde, og nærmer sig nu snart halvanden million.

Ved udangen af juli måned i år havde 1,65 millioner danskere en fastnettelefon, tilbage i juni måned 2005 tallet var mere end dobbelt så stort.

Det betyder også, at kun 29 ud af 100 danskere har en fastnettelefon, og også brugen af disse har en faldende tendens.

Datapakker er det hotte

Datapakker uden tvivl noget af det hotteste i telebranchen netop nu.

Ved udgangen af juni i år, var der 4.036.000 mobile bredbåndsabonnementer i Danmark. Hvilket var en lille halv million flere end ved årsskiftet.

Det er specielt de ekstra datapakker til mobiltelefonerne, som er interessante. De er på seks måneder steget fra 776.000 til 1.084.000, og datapakkerne bliver brugt.

Datatrafikken på mobilt bredbånd er vokset med 73 procent det seneste år.

Dette går også udover de faste bredbåndsabonnementer, som for første gang siden internetboomet for alvor kom, er dalende.

Videre om temaet

Siden vi bragte denne artikel er der kommet mere til sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 28/10/2011 blev bolden spillet videre med sagen om Sony Ericsson Xperia Pro (produkttest) – Artiklen kan du læse her her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt i sagen..