Smartphones kan sladre om dig

Millioner af Android, Blackberry og Nokia-mobiler kan logge alt, hvad du gør og sende informationerne videre.

Smartphones kan sladre om dig

De fleste af os bruger vores smartphone til alt fra at tjekke arbejds- eller privatmail, Facebook, logge på netbank og mange andre praktiske ting, og vi opfatter vores mobil som en meget privat gadget. En Android-udvikler har dog fundet ud af, at visse mobiler er knap så private, som det ellers kunne se ud til.

Android-udvikleren Trevor Eckhart fra USA har nemlig fundet

ud af, at der findes et lille softwareprogram ved navn Carrier IQ i mange Android-mobiler men også i BlackBerry og Nokia-mobiler. Det skriver Wired.com. Carrier IQ logger næsten alt, hvad du bruger mobilen til og sender informationerne til din teleoperatør
– naturligvis med det fromme formål at operatørerne og andre interesserede kan brugere informationerne til at skabe et bedre produkt.

Trevor Eckhart blev da også efter sin afsløring truet med søgsmål af softwarefirmaet bag det kvikke lille program, hvilket dog siden blev

trukket tilbage.

Carrier IQ-programmet kan ikke deaktiveres medmindre, du har
lyst til at roote din mobil og smække et nyt styresystem på, og om det findes på danske mobiler er denne redaktion ubekendt.

For at bevise hvad Carrier IQ gør, har Trevor Eckhart lavet nedenstående video, der viser, hvordan programmet logger tekstbeskeder og websøgninger – også selvom han bruger HTTPS-versionen af Google.

Også Apple har tidligere være i søgelyset for at give mobilinformationer videre.