Smartphones tager livet af SMS

Smarte besked-systemer over dataforbindelsen bliver muligvis dødsstødet for SMS.

Smartphones tager livet af SMS

SMS-trafikken er for nedadgående, og smartphones giver endnu trangere kår for SMS’en. Besked-systemer, som iMessage i iOS 5, der pakker beskederne og sender dem over dataforbindelsen, hvis både afsender og modtager har en iPhone, gør nemlig ofte SMS’en overflødig.

Det skriver ComOn, der har talt med teleanalytiker og direktør i Netplan, Torben Rune.

-“SMS-trafikken er stagneret og har været nedadgående. Det er en tendens, som vi begyndte at se i 2009, og en del af forklaringen er udbredelsen af smartphones. Interne beskedsystemer og forskellige datatjenester overtager SMS’ens rolle,” siger Torben Rune til ComOn.

ComOn har også spurgt teleselskaberne, om de kan aflæse iMessages påvirkning på SMS-trafikken, men selskaberne melder, at det stadig er for tidligt at afgøre.

Udover iMessage findes tjenester som Viber, Facebook Messenger og Google Talk.

SMS-trafikken faldt fra første halvår af 2010, til første halvår af 2011 fra 6,6 milliarder SMS-beskeder, til 6,2 milliarder SMS-beskeder.

Opfølgning på artiklen

Historien lå ikke død så alt for længe. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 27/10/2011 blev bolden spillet videre med nyheden; Teleselskaberne vil sælge Nokias nye smartphones – Den videre historie om temaet finder du her. Temaet er fortsat relevant. Klik her for de seneste nyheder..