Sms-ansvarlige afslører stemme-snyd i X Factor

Det er ikke alle sms-stemmer, der bliver talt med, når X Factor-deltagerne modtager folkets dom, lyder det fra kilder i firmaet med ansvar for afstemningen. DR afviser påstandene om snyd.

Sms-ansvarlige afslører stemme-snyd i X Factor

Det er ikke nødvendigvis de mindst populære deltagere, der ryger i farezonen i X Factor.

En del af de sms-stemmer, som millioner af danskere fredag efter fredag sender af sted under showet, tæller således ikke med i afstemningen, skriver B.T.

Mere end ti tidligere og nuværende ansatte hos det danske firma Unwire, som står for alle Danmarks Radios sms-afstemninger, siger til avisen, at der er “massive tekniske problemer” med at få alle sms-stemmerne med i resultatet.

Tallene bliver ikke offentliggjort

Fredagens resultatet, der sendte Anna og Jesper i farezonen, har ifølge Ekstra Bladet fået adskillige danskere til at beskylde sms-afstemningen for at være snyd.

Flere af avisens læsere kræver derfor, at stemmerne offentliggøres, men det ønske bliver afvist af DR’s underholdningsredaktør, Jan Lagermand Lundme.

– “Grunden er, at vi simpelthen har en beslutning om i DR, at vi ikke offentliggør sms-afstemninger. Der er ikke behov for at give den garanti på anden måde end at sige, at der ikke er noget snyd på nogen måde med de stemmer. Jeg kan ikke se, hvorfor vi skulle snyde. Hvad skulle fidusen være med at snyde?” siger Jan Lagermand Lundme til Ekstra Bladet.

DR afviser aftalt spil

Han afviser blankt, at DR satte netop Anna og Jesper i farezonen for at skabe røre om programmet og dermed tiltrække flere seere.

– “Jeg har ikke nogen intentioner om at sætte Danmark i oprør. Det er klart, at jeg er glad for, at vi har så mange engagerede seere, som vi har. Og i virkeligheden er det, at jeres læsere er sure, et udtryk for, at de er meget engagerede i programmet. Men jeg må skuffe og sige, at vi offentliggør dem ikke,” siger Jan Lagermand Lundme.

For tre uger siden havde DR problemer med afstemningen, hvor 10.000 seere fik besked om, at det var for sent at stemme, selvom afstemningen kun lige var blevet åbnet.

B.T.: Redaktøren vælger en vinder

I søndagsudgaven af B.T. fortæller den tidligere underholdnings-redaktør i DR, Morten Carlsson, at han ved stemmelighed var nød til at vælge en vinder.

Angiveligt showet “Stjerne For En Aften” benyttede sig at dette og meningen var, at skabe den størst mulige spænding for seerene.

Morten Carlsson forlod DR i 2003.