SMS-nødhjælpen skummes af teleselskabet

Når du hjælper jordskælvsofrene på Haiti via en nødhjælps-SMS, går mellem tre og 10 procent af beløbet til telebranchen.

SMS-nødhjælpen skummes af teleselskabet

Hjælp ofrene – doner 100 kroner via SMS“. Sådan er budskabet fra mange nødhjælpsorganisationer, når katastrofer verden over når hjem i stuerne.

Det er dog langt fra alle 100 kroner fra en SMS, som kommer frem til de nødlidende. Ud af 100 kroner går mellem tre og ti kroner til forskellige mellemled i teleindustrien, skriver Jydske Vestkysten.

Princippet kaldes “revenue share” som også benyttes ved afstemninger og SMS-konkurrencer.

– “Man kunne i det mindste oplyse om, hvor meget der tages. For det betyder, at jeg hellere vil donere pengene via netbank, når jeg ved, at der ellers er teleselskaber, der tjener på andres nød”, siger Ib Graversen til Jydske Vestkysten. Har har netop doneret 500 kroner via “Læger uden Grænser”.

Telenor giver gebyrindtægt tilbage

TDC oplyser til avisen, at de tager tre procent af de indbetalte beløb.

– “Det er langt under den udgift, vi har til at levere tjenesten. Der er både administration og afskrivning på materiel. Den slags kommer ikke ud af den blå luft”, siger Per M. E. Christiansen, pressemedarbejder i TDC.

Telenor snupper seks procent af donationerne – men oplyser dog, at de vil lade indtægterne fra gebyrerne gå til nødhjælpen på Haiti.

Donationer hos Telia er derimod gebyrfrie.

Ud over teleselskaberne tager de firmaer, som leverer infrastrukturen til mobilbetalingerne også procenter.

Debat om emnet:
 – Følg debatten på vores mobilforum