Snart farvel til én-krones mobiler

Helt billige mobiltelefoner er måske på vej væk. Teleselskaberne lurer på hinanden.

Snart farvel til én-krones mobiler

Teleselskaberne har ondt i økonomien. Derfor forventer teleanalytiker John Strand fra Strand Consult, at slagtilbud på meget billige mobiltelefoner forsvinder. Det skriver Business.dk

Op til omkring 25 procent af omkostningerne i teleselskaberne, går til at kapre kunder fra hinanden. Når abonnementsbindingen ophæves efter seks måneder, forsvinder mange af kunderne til billigere selskaber som f.eks. M1, Telmore, CBB eller Bibob.

blank, faktabokse, fuld bredde
Fakta: Årsagen til mobiloperatørerne kan sælge telefoner helt ned til én krone er, at der ydes et stort økonomisk tilskud i salgsledet. Teleselskaberne håber så, at tjene pengene hjem via kundens mobilregning, da abonnementer solgt sammen med en mobiltelefon typisk ikke hører til de billigste i markedet.

Alle lurer på hinanden

Telia har tidligere meldt ud, at de vil bekæmpe store tilskud til mobiltelefoner, men kører dog stadig aggressive kampagner f.eks. gennem deres teleselskab Call Me (tidligere Debitel).

Sonofon vil også gerne af med den omkostningstunge kundehvervnings-metode, men afventer hvad Telia beslutter sig for.

Mere til fortællingen

Historien lå ikke død så alt for længe. mobilsiden har holdt fast i temaet. 26/1/2009 fortsatte vi fortællingen med nyheden om Nokia: 2009 bliver et hårdt år – Det videre forløb i sagen finder du her. Temaet lever stadig. Tjek de sidste nyheder om Mobiltelefon..