Sony vil igen fyre 1000 i smartphone-afdelingen

Den dårlige økonomi sætter sine tydelige spor hos Sony, der kan blive nødt til at fyre 1000 medarbejdere

Sony vil igen fyre 1000 i smartphone-afdelingen

Sony har længe kæmpet med dårlig økonomi i smartphone-afdelingen, og det går nu ud over 1000 medarbejdere, som må miste deres job. Så sent som i oktober sagde Sony, at de ville skære 1000 jobs væk, og nu forsvinder 1000 yderligere altså.

Læs også: Sony laver Android-tasterne om

Denne fyringsrunde ventes at blive annonceret, når Sony skal fremlægge finanserne den 4. februar, mener det japanske medie Nikkei, som Reuters citerer.

Sonys økonomiske problemer er veldokumenterede, og har allerede fået konsekvenser. Senest kom det frem, at Sony arbejder på at forlænge telefonernes relevans, så der ikke skal pumpes nye ud lige så tit.

Læs også: Sony lader dig hjælpe forskning i alvorlige sygdomme [TIP]

Problemerne er også så alvorlige, at Sony angiveligt skulle overveje muligheden for at sælge mobil-forretningen fra for at redde økonomien.

Selvom Sonys smartphones har fået meget ros af anmeldere verden over – os selv inklusive – så er det Sonys PlayStation og kamerasensorer, der trækker det økonomiske læs for japanerne.

Mere om stoffet

Næste vinkel om emnet er også publiceret. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 7/1/2015 kom den efterfølgende historie med en ny vinkling på emnet Dell følger smartphonetrend med små kanter – Artiklen kan du læse her. Tjek de seneste nyheder om emnet her.