Sony Xperia Z3 Compact ude: Lille og vågen vandhund

Efterfølgerene til Sonys populære Z1 Compact springer en generation over og afløses nu af Z3. Alt er nu opgraderet - på nær størrelsen.

Sony Xperia Z3 Compact ude: Lille og vågen vandhund

Sonys tapre lille kriger, Z1 Compact, har indfundet sig i toppen af mobilsidens månedlige top 10, kun overhalet af populære iPhone 5s og Samsung S5. Efterfølgeren, Xperia Z3, skal nu gøre den kunsten efter ved at forene samme høje kvalitet i et lommevenligt ydre.

Første, mest åbenlyse, forbedring finder man i skærmen som vokser med 0,3 tommer op til 4,6 tommer. En forøgelse som dog ikke betyder, at de fikse mål brydes. Z3 Compact kan, som navnet antyder, stadigt klemme sig ned i de strammeste lommer, og er yderst nem at betjene med en hånd. 

Skærmen får Sony’s Triluminos teknologi, som også findes på Sonys TV topmodeller. Triluminos øger farvervalget til 130% af sRGB standarden.

Næste positive udvikling er vægten, som er nede på 129 gram, fra 137 gram. Det betyder dog at Sony har ofret den lækre aluminiumsramme. Profilen er til gengæld tyndere, Sony har her formået at barbere næsten en millimeter i bredden.

Specifikationer Sony xperia Z3 Compact

Mål: 127 x 64,9 x 8,6 mm, 129 gram
Skærm: 4,6” HD display, 320 PPI
Ydelse: Snapdragon 801, 2,5 GHz quad-core, 2GB RAM
Kamera: 20,7 megapixels 1/2,3” RS-sensor med f/2 G-optik, dual flash og 4K video, 2,2MP front kamera
Lager: 16GBGB + micro-SD op til 128GB
Batteri: 2600 mAh
Software: Android 4.4.4 KitKat
Netværk: 2G,3G, Cat 4 LTE
Øvrigt: Frontvendte højtalere, støjreducerende headset, IP68 vandtæt ned til 2 meters dybde. Fås i sort, hvid, orange og grøn.

Villig vandhund

Sonys Z-serie frygter ikke elementerne, og Z3 er ingen undtagelse. Z3 Compact er lige så støv og vandtæt, faktisk kan den nu dykke ned til over 1½ meter.

Til film og musik er højtalerne nu flyttet til fronten, hvor stereolyden strømmer fra begge sider af skærmen. Er der meget støj i baggrunden kan Z3 Compact sortere baggrundslyden fra, så du får støjreduceret lyd i et dedikeret headset.

For ikke at skulle afbryde fornøjelserne før tid er batteriet vokset til 2600mAh, en størrelse som normalt kun ses i langt større mobiltelefoner, til sammenligning er Samsungs ligeså kompakte flagskib, Galaxy Alpha, udstyret med 1860 mAh batteri.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Strømvenlig motor

Hvor Z1 Compact fik en stor-cylindret topprocessor fra forrige år, Snapdragon 800, er det nu den nyere Snapdragon 801 der regerer i motorrummet. Den nye variant er en smule hurtigere end 800-generation, men udmærker sig især ved at være langt mere strømbesparende, når den kører i tomgang.

Dermed skaber det relativt store batteri, det lave standby-forbrug og Sonys STAMINA-sparemodus alt sammen store forventninger, til mobilens driftstid. Sammen med 2GB RAM, nyeste Android 4.4.4 KitKat og 16GB lagerplads med micro-SD udvidelse, får man nær topspecifikationer i et kompakt og holdbart format.

Kamera og andre feature

At Z3 Compact ikker bare en billig lille version af Z3 understreges også af kameraet. Z3 og Z3 Compact deler nemlig samme kamera. De har 1/2.3” Exmor™ RS CMOS”-billedsensor for mobile, En lysfølsomhed på ISO 12.800 og en ny og forbedret SteadyShot™-teknologi fra Sony,minimerer støj og sløring samtidig med, at eksponeringen og farverne forbedres.

Begge smartphones har en “High-Resolution Audio”-udgang direkte i jackstikket og den banebrydende “DSEE HX”-teknologi fra Sony, som opskalerer gengivelseskvaliteten af lavtopløste musikfiler (MP3, AAC) til tæt på “High-Resolution”-kvalitet, så du altid er sikret en ekstremt høj lydkvalitet. Derudover har begge modeller indbygget digital støjreducering, som bortfiltrerer baggrundstøj op til 98 procent.

Hvornår kan man få den?

Vi opdaterer dette afsnit, så snart vi får officielle informationer fra Sony Danmark