Status: Iphone 3G fylder én måned – næsten ingen klager mere

Én måned efter iPhone-lanceringen er klagerne over priser og abonnementer forstummet.

Status: Iphone 3G fylder én måned – næsten ingen klager mere

I dag er det én måned siden at iPhone 3G, iført sikkerhedsvagter og omgæret af mystik, ankom til Danmark. Sammen med lanceringen haglede kritikken ned over Telia; “Iphone 3G koster ikke for meget, men datamængden inkluderet er så lille, af brugerne ender med en kæmpe regning”, lød anklagen. Underskriftsindsamlinger blev iværktsat, dog uden at rykke Telia i Danmark.

Hverdagen har indfundet sig hos brugerne og kritikken har vist sig uberettiget. Det viser tal fra Telia.

– “Omkring 94 procent af iPhone-kunderne ligger under forbrugsgrænsen på 300 MB pr. måned. Det viser os, at vi har ramt rigtigt med opbygningen af abonnementet iOn – også selvom de fleste, i den første måned har et højere forbrug end ellers, da det hele skal prøves af”, fortæller Telias pressechef Rune Fick Hansen

Kritikken af abonnementet iOn er næsten ophørt.
– “Efter folk er begyndt at følge med i deres eget forbrug, er kommentarer og kritik næsten forstummet. Som tallene tydeligt viser, er det meget lille kundeskare, der er nået over grænsen”, slutter Fick Hansen, der over sommeren i mange fora på nettet, har været den mest forhadte og udskældt teleselskabetsrepræsentant.

Iphone-brugerne er Telias største kundegruppe på datatrafik. Langt størstedelen har et dataforbrug som er væsentligt højere end forbruget hos andre kunder.

Opdateringer i sagen

Redaktionen har fulgt udviklingen. Her er de efterfølgende historier. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 6/8/2008 gik vi videre med en nyhedsartikel med fokus på Næste sending iPhone 3G er i landet – Læs den her. De sidste nyheder om emnet finder du her.