Steve Jobs laver den helstøbte smartphone [BAGGRUND]

Det er ikke til at komme udenom Apples iPhone, når vi gennemgår de skelsættende smartphones i historien

Steve Jobs laver den helstøbte smartphone [BAGGRUND]

IBM var de første med en telefon, der havde en funktionalitet som en smartphone, Nokia havde den første telefon, der kunne vise billeder fra hjemmesider, og Ericsson fik klemt det hele ned i et format der passede til lommen og introduceret forløberen til et moderne styresystem på en og samme tid. Derfra springer vi knapt 10 år frem til det, der vel sagtens startede en revolution. Den første iPhone.

Læs også: 1999: Den første praktiske smartphone [BAGGRUND]

Det er lidt pudsigt med den oprindelige iPhone, for en betydelig del af teknologien i den fandtes allerede. Det er svært at sætte en finger på, hvad der var hovedårsagen til, at den blev så stor en succes, og at den banede vejen for en hel generation af unge mennesker, der næsten synes det er mærkeligt, hvis en telefon har knapper.

Den originale iPhone (th) ved siden af en efterfølger

Apples introduktion af iPhone var skelsættende, og på mange måder er Apple stadig i dag smartphonens Rolls Royce. iPhone er blevet et begreb, ligesom Rolls Royce er det, for det er da sikkert til at finde biler, der kan køre hurtigere eller længere end dem, men begrebet Rolls Royce er stadig ensbetydende med topklasse. En del børn i dag tror fuldt og fast på, at telefoner med en touchskærm, appbutik, browser og så videre hedder en iPhone. Om så producenten hedder Apple, Sony, Samsung, HTC, Microsoft eller noget helt sjette.

Læs også: Endelig! Apples kommende USB-kabel kan vendes

Den første iPhone var den, der virkelig satte skub i salget af smartphones til den ‘almindelige’ forbruger, for alle ville gerne have en iPhone. Apple solgte iPhone nummer en million 74 dage efter den kom på hylderne.

Læs også: Apple også på trenden med det kolde skyl

Det er lidt paradoksalt, at man godt kan argumentere for, at iPhone ikke var en så fantastisk telefon. Der var ikke 3G-netværk, den var relativt langsom, og der var nogle ting, som ikke var optimale for en smartphone, men ikke desto mindre fik den altså succes.

Den succes kan måske tilskrives, at det netop var Apple med Steve Jobs i spidsen, der stod bag den. Meget kan man sige om Apple og Steve Jobs, men der er en stor og loyal fanskare, og det var der også dengang, da iPods var umådeligt populære. Det var selvfølgelig med til at få flyttet en del iPhones ned fra hylderne og ud i folks lommer, og det er nok en god ting, hvis man kan lide smartphones, for det er ikke sikkert, vi ville være, hvor vi er i dag, hvis det ikke var for iPhonen.

Læs også: iPhone 6 får mindre batteri end konkurrenterne

Jo mere iPhonen solgte, jo flere var der til at vise deres venner, at nu havde man en telefon, der var praktisk at bruge i dagligdagen uden tastatur og uden stylus. De kunne se, hvad en touch-skærm virkelig kunne bruges til, og det må have inspireret mere end et par stykker til at tænke over, hvilke muligheder, der er i denne teknologi.

Læs også: Kuriøst visitkort solgt

En af de måske lettere oversete ting med de historiske udviklingsbriller er udseendet. Apples iPods var trendy, dem ville man gerne blive set med, og det gjaldt også iPhone. I og med man gerne ville blive set med sin iPhone, så blev man også set med sin iPhone. Det blev mere normalt at have en smartphone i hånden og tjekke Google Maps for at finde den café, man skulle mødes på, eller lige tjekke vejrudsigten, mens man ventede på bussen. Det blev en prestigefyldt ting at have en smartphone, især hvis den var fra Apple.

Redaktionen har mere til sagen

Tematikken slutter ikke her. mobilsiden kunne ikke lade være. 23/5/2014 gik vi videre med artiklen om WWDC 2014 – her er hvad Apple bør byde påKlik her for den efterfølgende artikel.. Det sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.